Подарунок уболівальникам

Футбол. Як повідомили «Голосу України» в ФК «Динамо» (Київ), з ініціативи футболістів команди вхід на завтрашній матч 1/4 фіналу Кубка України між динамівцями і «Дніпром» буде безплатний. Нагадаємо, що зустріч розпочнеться на стадіоні імені Валерія Лобановського о 18.00.

До речі, квитки на згаданий поєдинок охочі можуть отримати не лише в динамівському фан-клубі, а й у стюардів перед входом на стадіон. А власники сезонних абонементів можуть не хвилюватися — заздалегідь зарезервовані місця завжди залишаються за ними.

Ця акція — своєрідна подяка вболівальникам за підтримку протягом цього сезону, що непросто складається для київського «Динамо».

Безсонов очолив ФК «Харків»

Заслуженого майстра спорту Володимира Безсонова минулого вівторка призначено головним тренером ФК «Харків». Одразу після підписання відповідних документів президент клубу Віталій Данилов представив Володимира Васильовича футболістам президентом. У процесі нинішнього чемпіонату Безсонов очолював луганську «Зорю». Але залишив її після того, як керівництво клубу почало втручатися у тренувальний процес, сказав сам тренер.

Арбітрів ображати — собі на шкоду ...

Відбулося чергове засідання ПФЛ, якого футбольна громадськість чекала з неприхованим інтересом. Зокрема, через інцидент, що стався під час матчу в Харкові між «Металістом» і «Дніпром». Тоді вилучили з поля кількох футболістів: харків’янина Ганчаржика та дніпропетровців Русола і Назаренка.

Гравця «Металіста» за грубу гру дискваліфікували на матч. Таке саме покарання дістав і Русол, котрий порушив правила після зупинки гри. Назаренко не гратиме три зустрічі. Його провина серйозніша: він напав на рефері і вилаяв його. Нарешті ще одного дніпропетровця, Шелаєва, оштрафовано на 5 000 гривень за некоректні висловлювання на адресу суддівської бригади.

Арбітрів ображати — собі на шкоду. Цю істину, либонь, добре зрозумів тренер команди першої ліги «Кримтеплиця» з Молодіжного Волков, якого дискваліфікували на чотири матчі за ненормативні репліки на адресу судді.

Були й інші покарання. Зокрема, зі змагань знято і виключено зі складу ПФЛ команду першої ліги «Спартак» (Суми). Така кара зумовлена тим, що цей клуб не з’явився на два календарні матчі. Перший раз у Миколаєві, а другий (що зовсім незрозуміло) — у домашньому матчі проти «Динамо-2».

Футбольний клуб «Борисфен» не виключали, але оштрафували на 50 000 гривень через неявку на матч 16-го туру першої ліги до Ужгорода.

Алчевська «Сталь» має сплатити штраф у розмірі 5 000 гривень та відшкодувати збитки за пошкодження футболістами та офіційними особами клубу конструкцій лави запасних у технічному майданчику під час матчу 15-го туру в Луганську у розмірі 3 700 гривень.

Місце зустрічі знайоме

Організатори «Кубка Першого каналу» розіслали клубам — учасникам турніру попередній розклад матчів. Його складено так, що з 24 січня по 1 лютого щодня проводитимуть по одному матчу. Тому вирішено використовувати лише один стадіон — «Блюмфельд» в Тель-Авіві, де нинішнього року відбувся перший турнір.

У перший день лютого 2007 року в фінальній грі Кубка зустрінуться переможці груп А («Спартак», Москва, «Динамо», Київ, «Маккабі», Хайфа) і В (ЦСКА, Москва, «Шахтар», Донецьк, «Хапоель», Тель-Авів). А перед цим відбудуться такі поєдинки: 24 січня. «Динамо» — «Спартак». 25 січня. ЦСКА — «Хапоель». 26 січня. «Маккабі» — «Динамо». 28 січня. «Шахтар» — ЦСКА. 29 січня. «Спартак» — «Маккабі». 30 січня. «Хапоель» — «Шахтар».

За світовий клубний «трон»

Визначився склад учасників клубного чемпіонату світу з футболу, котрий відбудеться з 10 по 17 грудня в Японії. На офіційному сайті ФІФА виставлено список претендентів. До нього увійшли переможці Ліги чемпіонів і аналогічних турнірів, котрі проводять континентальні об’єднання. Отже, за світовий клубний футбольний трон вестимуть боротьбу: «Барселона» (Іспанія), «Інтернасіонал» (Бразилія), «Чонбук» (Корея), «Америка» (Мексика), «Аль-Ахлі» (Єгипет), «Окленд Сіті» (Нова Зеландія).

Лише результати

Першість країни. Перша ліга. 21-й тур. 28 листопада. «Закарпаття» — «Волинь». 1:0. «Оболонь» — «Дніпро». 1:0. «Нафтовик-Укрнафта» — МФК «Миколаїв». 2:1. «Динамо-2» — «Десна». 2:0. «Поділля» — «Борисфен». 0:0. «Сталь» — ЦСКА. 2:1. «Кримтеплиця» — «Енергетик». 1:3. «Спартак» (Івано-Франківськ) — «Динамо-ІгроСервіс». 2:1. «Геліос» — ПФК «Олександрія». 0:2.

Лідирують: «Закарпаття» — 50 очок, «Оболонь», «Нафтовик-Укрнафта» — по 47.