Дві доби в морі на веслах

Понад добу рятувальники розшукували двох рибалок, які на моторному катері вийшли у відкрите море в районі селища Сєдове Новоазовського району Донецької області й не повернулися. Співробітники міліції і місцеві мешканці обстежили прибережну зону Новоазовського, Першотравневого районів, а також Маріуполя. Надвечір пошуковий катер пройшов усю територію від Маріуполя до Сєдового, заглибившись до 42 кілометрів у відкрите море, однак потерпілих не виявив. Через сильний туман пошуково-рятувальні роботи зупинили до ранку. Планувалося для пошуків залучити вертоліт. Однак уранці рятувальникам зателефонував син одного з рибалок і повідомив, що його батько, 54-річний Валерій, із 30-річним напарником Олександром дісталися берега. З’ясувалося, у відкритому морі у них зламався двигун, і рибалки намагалися допливти до берега вручну. «Винуватці» пошуків мали дуже стомлений вигляд, а долоні рук були стерті до крові.

Ліна КУЩ.

Борги вибиватиме юрфірма

Виконком Одеської міської ради планує укласти договір з юридичною фірмою, яка допомагатиме міській владі стягувати з одеситів борги за комунальні послуги. Заборгованість населення перед дирекціями єдиного замовника, наступниками ЖЕКів, становить 17 мільйонів гривень. Це вже призвело до того, що працівники комунальних служб не можуть вчасно одержати зарплату. На сьогодні їм заборгували два мільйони гривень.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Ще людей навчити б не смітити

Перший на Вінниччині полігон для твердих побутових відходів європейського зразка введено в експлуатацію на околиці райцентру Бар. За словами начальника обласного управління екології і природних ресурсів Олени Яворської, він цілком відповідає сучасним вимогам, обладнаний системами іноземного виробництва для фільтрації та знезараження відходів. Сміттєвози повертатимуться звідси тільки через естакаду для миття автотранспорту. Полігон також забезпечений водо- та електропостачанням; тут зведено споруди для зберігання спецтехніки та побутові приміщення. Розрахований на 33 роки роботи. Кошти для будівництва полігона (1,7 мільйона гривень) міськраді дісталися після перемоги у тендері. Ще 300 тисяч гривень затрачено з бюджету міста. Приймати відходи на новому полігоні розпочнуть у січні наступного року. До того часу, за словами начальника міського комбінату комунальних підприємств Євгена Крикливого, навчатимуть городян сортувати відходи.

Віктор СКРИПНИК.