Погляд муніципальної громадськості

Сучасний стан та перспективи муніципального і регіонального розвитку в Україні, а також реформування публічної адміністрації в Україні на місцевому та регіональному рівні обговорено на загальноукраїнському «круглому столі», який провели у Києві Національна рада з питань державного управління та місцевого самоврядування, Фонд сприяння місцевому самоврядуванню України, Програма сприяння парламенту України університету Індіани та низка інших неурядових організацій.

Учасники зібрання — народні депутати України, представники уряду та секретаріату Президента України, регіонів та територіальних громад, вчені та міжнародні експерти — проаналізували можливі зміни до Конституції України у частині місцевого самоврядування та вдосконалення чинного законодавства, обговорили пріоритетні напрями діяльності парламенту, виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у сфері регіонального розвитку, механізми здійснення перетворень та досвід міжнародного співробітництва.

За підсумками дискусії опрацьовані документи буде передано на розгляд Національної ради з питань державного управління та місцевого самоврядування.

Вл. інф.

Економію видно вночі

На 454,4 тис. грн. дешевше обійшлося минулого й нинішнього року нічне освітлення вулиць у Херсоні. Це стало можливо завдяки встановленню за рахунок міської скарбниці 52 багатотарифних лічильників для обліку споживання електроенергії. «Нічна» економія бюджетних коштів на оплату електроенергії дала змогу збільшити кількість світильників майже на 20 відсотків. Нині їх налічується в обласному центрі 7002 одиниці. До всього ж тривалість освітлення з чотирьох годин на добу продовжено до десяти годин.

Щоправда, влада не сповіщає, скільки ж коштів витрачено на саму «економію», оскільки відомо, що навіть для приватника встановлення багатотарифного лічильника обходиться не менше як у 3,5 тисячі гривень.

Алла Брусилова.