Полтавська міська територіальна комісія оприлюднила офіційні результати виборів міського голови, які відбулися 26 листопада. Найбільшу кількість голосів — 46 783 — набрав секретар міської ради і виконувач обов’язків міського голови Андрій Матковський, за якого проголосували понад 54 відсотки виборців. Друге місце зі значним відривом посів голова Київської райради Полтави Віктор Животенко — 23088 голосів.

Більшість спостерігачів схильні вважати, що серйозних підстав для визнання виборів недійсними немає. Голова ТВК Василь Похилюк також заявив, що серйозних порушень і перешкод у голосуванні, які могли б вплинути на хід волевиявлення полтавців, не зафіксовано. З цим погоджуються і представники ЦВК та Комітету виборців України.

Андрій Матковський — наймолодший міський голова за всю історію Полтави. Йому 42 роки. Депутатом нинішнього складу міської ради він став за списками партії «Батьківщина», яка підтримувала його й на виборах міського голови. До обрання секретарем міської ради і призначення виконувачем обов’язків міського голови працював заступником директора регіонального управління одного з банків, був начальником податкової інспекції Полтави.

Полтава.