Голова Верховної Ради Олександр Мороз запропонував на погоджувальній раді голів парламентських комітетів і лідерів депутатських фракцій розпочати пленарний тиждень у парламенті з розгляду проекту закону про голодомор 1932—1933 років, щоб підвести риску у суспільній дискусії та уникнути спекуляцій довкола цієї теми. Нині на розгляді у парламенті перебуває два проекти закону про голодомор — президентський, у якому пропонується визнати голодомор геноцидом української нації, та депутатський — від фракції Партії регіонів, де пропонується інший термін — «трагедія українського народу».

Розгляд проекту закону про державний бюджет України на 2007 рік у другому читанні, за словами Олександра Мороза, має відбутися лише після того, як Президент України визначиться щодо підписання закону про внесення змін до низки законодавчих актів з питань оподаткування та після розгляду питання про перелік об’єктів, що підлягають приватизації. Водночас уряд, як повідомив Голова Верховної Ради, готовий внести на розгляд парламенту проект держбюджету-2007, у якому буде забезпечено баланс ресурсної бази та видатків. Після того, як буде з’ясовано всі питання щодо податкової бази, доцільно, на думку О. Мороза, відвести на розгляд проекту держбюджету цілий день, наприклад, середу.

Загалом до порядку денної сесії на 28 листопада — 1 грудня внесено майже 70 питань. Серед них — низка законопроектів, прийняття яких є передумовою вступу України до СОТ, і, як зауважив глава парламенту, депутати мають шанс цього тижня ухвалити цей пакет законопроектів у цілому. Парламентарії також мають визначитися щодо внесеного Президентом України проекту закону про ратифікацію Гарантійної угоди (другий проект розвитку експорту) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, затвердити парламентську постанову про перспективний план законодавчих робіт Верховної Ради України п’ятого скликання, складений за пропозиціями парламентських комітетів. А також розглянути два проекти законів про опозиційну політичну діяльність (проекти лідерок фракцій Партії регіонів Раїси Богатирьової та БЮТ Юлії Тимошенко), заслухати доповідь координаційної ради з адаптації вітчизняного законодавства до законодавства Європейського союзу. Останні два питання пропонується розглянути у п’ятницю, 1 грудня. У четвер, 30 листопада, народні обранці планують вирішити низку кадрових питань — про призначення членів Вищої ради юстиції, члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів та про призначення Анатолія Селіванова постійним представником Верховної Ради у Конституційному Суді України.

Однак опозиція, за словами одного з чільників фракції БЮТ Олександра Турчинова, на погоджувальній раді виступила проти того, щоб відкладати розгляд проекту держбюджету-2007 у другому читанні і вимагає строго дотримуватися вимог Бюджетного кодексу, за яким головний фінансовий документ держави мав розглядатися у другому читанні вже 15 листопада.