На черговій сесії Житомирської обласної ради, на розгляд якої були винесені бюджетно-майнові питання, з перших хвилин виникла інтрига з присмаком скандалу. Під час обговорення порядку денного керівник фракції БЮТ Віталій Француз запропонував включити до нього додатковий пункт: про припинення повноважень голови постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності Бориса Буряченка — депутата від «Нашої України». Цю посаду можна вважати ключовою, адже обласна рада перебрала на себе управління майном, що належить до спільної власності територіальних громад області.

Аргументи депутати слухали мовчки. Сам Б. Буряченко одразу залишив зал засідань. Замість нього спростовувати викладені факти взявся колега по фракції, але, схоже, це йому не вдалося.

В. Француз звинуватив Б. Буряченка в тому, що той продавлює через комісію рішення, які не витримують критики. Особливо промовистою була винесена на цю сесію пропозиція комісії передати в оренду на десять років приміщення в центрі Житомира площею 257 квадратних метрів з орендною платою 29 гривень за квадратний метр для організації азартних ігор на гральних автоматах.

— Важливішої справи в Житомирі немає? — іронізував В. Француз, запитуючи, за скільки років така низька сума орендної плати за нинішніх темпів інфляції перетвориться на нуль.

Аналіз ще однієї пропозиції постійної комісії про оренду майна закінчився риторичними запитаннями: «Це ми так дбаємо про наповнення бюджету? Чи треба називати прізвище власника фірми, якій так щастить з орендою?»

Прізвище депутати, очевидно, знають добре, бо за припинення повноважень голови комісії проголосувала й частина однопартійців. Зрозуміти, наскільки це відчутний удар по фракції «НУ», допоможе такий факт: під час минулих виборів Б. Буряченко очолював обласний штаб «Нашої України». Назвати нового керівника постійної комісії було запропоновано фракції БЮТ. Це перше її «крісло» в обласній раді після того, як залишилася без жодної керівної посади, опинившись у квітні в опозиції до коаліції, основу якої становлять помаранчеві та біло-сині.

Житомир.