Рулетка для бюджету

Майже п’ять з половиною мільйонів гривень надійшло протягом 9 місяців до місцевих бюджетів у вигляді сплати за торгові патенти у сфері грального бізнесу.

У Херсоні у власності 46 суб’єктів господарської діяльності перебуває 1107 гральних автоматів, 12 букмекерських контор, 42 більярдні столи, 6 рулеток та 5 столів для гри в карти. Вартість торгових патентів на рік становить: гральний автомат — 4,2 тис. грн., букмекерська контора — 7,2 тис. грн., рулетка — 192 тис. грн., більярдний стіл — 1,8 тис. грн., стіл для гри в карти —144 тис. грн.

Алла БРУСИЛОВА.

Херсонська область.

67 мільйонів євро

Таку суму планують вкласти у СП на базі славутського заводу «Будфарфор» фінські партнери. Про це було домовлено під час візиту голови Хмельницької облради Івана Гладуняка до Фінляндії. Новостворене СП «Будфарфор-Санітек», яке випускатиме сантехнічну кераміку, використає досвід українського підприємства й сучасні технології зарубіжних партнерів.

Ірина КОЗАК.

Проїзд подешевшав. Чи надовго?

З першого грудня проїзд у маршрутних таксі Тернополя подешевшає на 10 копійок і становитиме 90 копійок. На 5 копійок зменшать вартість квитків в автобусах — з 75 до 70. А в райцентрах Борщові і Заліщиках проїзд уже подешевшав в середньому на 10—15 відсотків. Однак начальник управління транспорту Тернопільського міськвиконкому Ігор Мединський каже, що зниження тарифів є тимчасовим, оскільки, крім пального, треба купувати імпортні запчастини, ціни на які постійно зростають.

Любов ЛЕВИЦЬКА.