На виборах міського голови, які відбулися минулої неділі, активність полтавців була значно нижчою, ніж у березні. Виборчі дільниці відвідала третина виборців — майже 37 відсотків. Як і очікувалося, боротьба розгорнулася між секретарем міськради і в. о. міського голови Андрієм Матковським та головою Київської в м. Полтава ради Віктором Животенком.

І хоч офіційні дані міської територіальної виборчої комісії ще не оприлюднено, однак перемога А. Матковського сумнівів не викликає. За даними екзит-полу, який проводив Комітет виборців України, він набрав 56,5 відсотка голосів, а В. Животенко — 26,5. З невеликою похибкою різняться і дані паралельного підрахунку. Третю сходинку посів Андрій Баранов — трохи більше семи відсотків, у журналіста і колишнього народного депутата Олександра Кулика — 3,9 відсотка. Решта шість кандидатів набрали менш як по одному проценту.

Вистачає роботи і представникам Феміди. В день виборів в Октябрському суді Полтави з’явився судовий позов «за фактом масового підкупу виборців» — про що сповістив штаб Віктора Животенка. У зв’язку з цим народний депутат України Микола Кульчинський в місцевому телеефірі заявив про те, що він звернувся з проханням до ТВК не оголошувати результати виборів, доки не буде ухвалено відповідне судове рішення. В цьому разі, вважає народний депутат Степан Бульба, може йтися про підкуп восьми-дев’яти тисяч виборців. У штабі Андрія Матковського заявляють про те, що в такий спосіб у місті розігрується один із сценаріїв зриву виборів і визнання їх недійсними.

Полтава.