домінували минулого тижня. Як відомо, Президент Віктор Ющенко звернувся з листом до Голови Верховної Ради Олександра Мороза, Прем’єр-міністра Віктора Януковича та лідерів парламентських фракцій, щоб ті подали кандидатури до складу конституційної комісії. У свою чергу Голова парламенту нагадав, що пропонував Віктору Ющенку відновити роботу «круглого столу», під час якого обговорити питання про проведення політичної реформи.

Натомість лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова вважає недоцільними і роботу конституційної комісії, і «круглого столу», бо, мовляв, не визначено мету таких заходів. Вона запропонувала замість публічного обговорення шляхів удосконалення політреформи внести законопроект про зміни до Конституції і проголосувати у Верховній Раді. У чергову річницю помаранчевої революції глава держави закликав прем’єра відмовитися від тих, хто прагне взяти реванш за програш президентських виборів. У відповідь Кабінет Міністрів на своєму засідання розглянув питання боротьби з корупцією, на якому заступник Генерального прокурора Тетяна Корнякова оприлюднила факти зловживань «помаранчевих» керівників. Згодом свою прес-конференцію провела і Раїса Богатирьова, на якій негативно відгукнулася про спроби зробити ревізію політичної реформи.

Минулого тижня з’явилися і перші паростки гніву, який спричинили нові тарифи на житлово-комунальні послуги. На мітинг біля Київради вийшли понад десять тисяч жителів столиці. Поки що міська влада зуміла утримати ситуацію в своїх руках. Однак можна не сумніватися: невдоволення наростатиме й надалі.

Наступного тижня народні обранці знову зберуться в сесійній залі. Як відомо, парламент має, окрім законопроектів, розглянути проекти постанов про звіт двох міністрів — закордонних справ та оборони. Їх готують профільні комітети. Отож поза сумнівом: дебати будуть більш, ніж гарячі. Тим паче, коаліція не приховує, що хоче відправити у відставку Бориса Тарасюка. Власне, іншого годі й чекати. А хотілося б.