Голодовку припинили, боротьбу — ні

На позачерговій сесії Сватівської міськради, скликаної на вимогу учасників акції голодовки, депутати переважно засудили дії голодуючих журналістів.

Сесія постановила відмовити працівникам газети «Сватівські відомості» в задоволенні їхніх вимог щодо зменшення тарифів за тепло. В основі такої відмови лежить «економічна необгрунтованість» заяв учасників акції, яка може призвести «до катастрофічних наслідків в системі теплозабезпечення міста». За словами Андрія Крюкова, його і товаришів депутати назвали «піарниками», що «баламутять людей». Стосовно деяких з тих, хто підтримав голодувальників, проведено «службові розслідування». Журналісти прислухались до поради координаційної ради недавно створеної в Луганську «Громадської комунальної самооборони» і припинили акцію. Приєднавшись до цієї організації, вони продовжуватимуть відстоювати права людей.

Алла АНТІПОВА.

Луганськ.

Селищний «мийдодір»

Чисто й охайно стало на вулицях райцентру Нижні Сірогози, відзначають жителі селища. Щодня чепурити його виходить бригада з віниками та граблями.

— Протягом кількох років ми домагалися легалізації посад прибиральників, — каже селищний голова Олександр Грушко, обраний на посаду вдруге 90 відсотками мешканців. — Зрештою, ввели їх в штат сільради як робітників з благоустрою. До наведення чистоти долучаються активно і депутати. Кожен у своєму окрузі дбає про вигляд території, проводить роз’яснювальну роботу. А ще займається озелененням — висаджувати дерева та кущі, придбані селищною радою в місцевому розсаднику, тепер виходять мешканці всієї вулиці. Висаджене своїми руками самі й доглядають. Дуже добрий приклад патріотизму та любові до своєї малої батьківщини дорослі подають і дітям.

Справді, нині не побачиш уздовж вулиць бур’янів, як було в Нижніх Сірогозах ще рік—два тому, більше з’явилося квітів, зелені. Селищна рада придбала навіть дві газонокосарки, і тепер похмурий осінній пейзаж звеселяє зелена трава.

Алла ГАЛКІНА.

Облрада стала доступнішою

Відтепер на прийом до голови Чернігівської обласної ради Наталії Романової та її заступників можуть без перешкод потрапити відвідувачі, які рухаються за допомогою інвалідних візків. Перед входом у приміщення облради встановлено два пандуси з металевими перилами. Тож люди з обмеженими можливостями без сторонньої допомоги приїжджатимуть на зустріч з високопосадовцями для вирішення своїх проблем. Н. Романова вважає, що приклад облради повинні наслідувати й інші установи Чернігова та райцентрів.

Сергій ПАВЛЕНКО.

Про тарифи й аукціони

Комунальні тарифи підвищуються безпідставно і необґрунтовано, тож питання про доцільність подорожчання послуг має вирішувати громада міста під час референдуму, вважає голова обласного осередку партії «Батьківщина», народний депутат Юрій Одарченко. Його партія виступила ініціатором проведення такого референдуму в місті Херсоні. Проте міський голова Володимир Сальдо, до якого згідно з вимогою закону про референдуми звернулися партійці, не погодився на його проведення.

— З приводу відмови розглянути наше звернення партія звернулася до суду. І найближчим часом ми чекаємо розгляду позову, — зазначив Юрій Одарченко. За його словами, в Херсоні з порушенням закону передаються в оренду земельні ділянки — цей процес здійснюється без проведення аукціонів. І, за підрахунками, казна втратила від останніх оборудок із міською землею не менш як 20 мільйонів гривень.

Алла БРУСИЛОВА.