Другій сесії Верховної Ради Кримської автономії передували одночасно два мітинги під її стінами, однак на її роботі це не позначилося, бо голова Верховної Ради АРК Анатолій Грищенко одразу запропонував надто збудженим депутатам висловлювати свої погляди на мітингах, а не в сесійній залі. За його ініціативою на початку засідання кримські депутати вшанували хвилиною мовчання пам’ять жертв голодомору й політичних репресій. Щоправда, депутати-комуністи зі своїх місць не встали.

Після цього на доопрацювання було відправлено питання «Про встановлення кордонів природних комплексів територій та об’єктів заповідного фонду місцевого значення», а також, до визначення джерела фінансування, зняли питання і про виплату стипендій учням загальноосвітніх навчальних закладів, котрі успішно поєднують навчання з науково-дослідною, творчою і громадською роботою.

Проаналізували тривожне становище з пасажироперевезеннями (особливо маршрутками) та невиконання програми «Шкільний автобус», адже сьогодні такого підвезення потребує більш як 25 тисяч школярів — 10 відсотків усіх учнів півострова.

Доповідаючи про республіканську програму боротьби з онкозахворюваннями, міністр охорони здоров’я Сергій Донич зазначив, що за рівнем цього захворювання Крим посідає четверте місце в країні. Нині на півострові 41,5 тисячі хворих, ще понад 7 тисяч кримчан щороку захворюють на рак, смертність від якого становить 15 відсотків усіх смертей. Щоб не сталося катастрофи, в 2007 році на підтримку цієї програми заплановано 1,1 мільйона гривень.

Без обговорення депутати ухвалили звіт про виконання бюджету автономії за перше півріччя та комплексний план підтримки й розвитку місцевого самоврядування в АРК на 2007 рік. Додаткову дотацію з держбюджету на суму 26 мільйонів гривень направлено в регіони півострова для розрахунків бюджетних закладів за енергоносії та 400 тисяч — на подолання критичної ситуації з водою селам Роздольненського й Ленінського районів.

Крим.