«Але все-таки я вірю і знаю: той, хто народився і виріс-виховувався в нашому місті, він змолоду має харківський дух, харківський характер. Напевно, цей харківський дух і допомагає мені, як корінному харків’янину, долати всі труднощі, розв’язувати проблеми, що виникають на шляху міського голови». Це фрагмент інтерв’ю мера Харкова Михайла Добкіна журналу «Європа-Центр», де основне місце в жовтневому номері відведено першій столиці Радянської України і всьому Слобожанському регіону, їх економічному, науковому, культурному потенціалу.

Тема регіонального співробітництва — одна з провідних на сторінках журналу «Європа-Центр». Ось і в жовтневому номері видання своїми думками і пропозиціями на цю тему діляться голова Харківської обласної ради Василь Салигін, губернатор Бєлгородської області Євгеній Савченко, виконувач обов’язків голови виконавчого комітету Ради керівників прикордонних областей Олексій Кирюхін.

Як відомо, за основними показниками Бєлгород входить до числа лідерів серед обласних центрів Росії з найбільш високою якістю життя. Як вдалося досягти таких показників, чим живе сьогоднішнє місто, розповідає голова адміністрації Бєлгорода Василь Потрясаєв в інтерв’ю «Кордон — дружбі не перешкода».

У жовтневому номері журналу «Європа-Центр» читач знайде інтерв’ю з такими відомими політиками, як Євгеній Кушнарьов і Олександр Фельдман, начальником Південної залізниці «Укрзалізниці» Віктором Остапчуком, нарис про відомого підприємця і почесного консула Австрії в Харкові Олександра Давтяна. Видання розповідає про успіхи, проблеми і перспективи підприємств, які, без перебільшення, є гордістю нашої країни: ВАТ «Турбоатом», ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Т. Г. Шевченка», ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД», газопромислове управління «Шебелинкагазвидобування», ВАТ «Харківський машинобудівний завод «Світло шахтаря», ВАТ «Харківська ТЕЦ-5», агрофірма «Сади України», ВАТ «Харківський тракторний завод ім. С. Орджонікідзе» та інші.

Харків відомий в Україні і далеко за її межами не лише своїми унікальними підприємствами, а й як великий науковий і культурний центр. Адже яке ще вітчизняне місто може похвалитися тим, що в ньому навчалися, працювали, займалися наукою троє Нобелівських лауреатів: Ілля Мечников, Лев Ландау і Саймон Сміт (Семен Кузнець). І, сподіваємося, нарис «Три гіганти світової науки» приверне увагу читачів. Як і есе «Духовні верховини Василя Мисика», нарис про Клавдію Шульженко «Маршал естрадної пісні», репортаж з першого україно-російського фестивалю «Простір літератури — шлях до миру, злагоди і співробітництва між слов’янськими народами», який відбувся у Харкові.

Журнал «Європа-Центр» також друкує фоторепортаж про святкування 750-річчя міста Львова. Як відомо, на це свято приїхало 150 тисяч гостей із усіх регіонів нашої країни, з багатьох країн світу. Серед бажаних гостей була і губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко. «Львів і Санкт-Петербург, — сказала російська гостя, — найбільш європейські міста наших країн, і це позначається на силі і дусі цих міст». Тут, у столиці Галичини, губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко і міський голова Львова Андрій Садовий підписали договір про співробітництво двох міст. До речі, за словами Посла РФ в Україні Віктора Черномирдіна, такий договір уперше підписано між двома культурними центрами Росії та України.

Докладніше з журналом «Європа-Центр» (його вже третій рік пропонує українським і закордонним читачам Видавничий дім «Європейський стандарт») можна ознайомитися на сайті

www.europa-centre.com.ua.