Винятки вилучити

Спеціальна комісія Верховної Ради з питань приватизації рекомендує парламентові направити на допрацювання проект закону «Про орієнтовний перелік об’єктів права власності, що підлягають приватизації у 2007 році».

Комісія, зокрема, пропонує вилучити з додатка №1 даного законопроекту 17 підприємств, що підлягають продажу в 2007 році.

Крім того, на думку спецкомісії з приватизації, необхідно цілковито виключити із законопроекту додаток №2 (перелік об’єктів держвласності, які не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані). Оскільки необхідно внести зміни в закон «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».

Комісія також вважає, що «Орієнтовний перелік» доцільно приймати після затвердження Державної програми приватизації на 2007—2009 рр.

Уряд України з метою виконання плану надходжень від приватизації до державного бюджету в 2007 році пропонує виставити на продаж 538 об’єктів. Це закріплено законопроектом «Про орієнтовний перелік об’єктів державної власності, що підлягають приватизації в 2007 році», схваленому урядом і рекомендованому парламентським комітетом з питань економічної політики 15 листопада для прийняття Верховною Радою в першому читанні.

За даними Фонду держмайна України, реалізація об’єктів, внесених до переліку тих, що підлягають приватизації, забезпечить надходження в держбюджет у розмірі 10,02 млрд. грн.

Працювати на перспективу

Верховна Рада планує розглянути перспективний план законодавчих робіт, а також розглянути зміни до Регламенту роботи парламенту (щодо внесення законопроектів). Про це йдеться у постанові «Про внесення змін до порядку денного другої сесії Верховної Ради України п’ятого скликання».

Окрім цього, додатково будуть розглянуті зміни до закону «Про Вищу раду юстиції», «Про військовий обов’язок і військову службу», проект закону «Про амністію» та багато інших законопроектів, підготовлених народними обранцями.

Планується також вшанувати пам’ять геніального сина українського народу, видатного кінорежисера Олександра Довженка, від часу смерті якого минає 50 років. А також відзначити 100-річчя від дня народження знаменитого вченого-селекціонера Василя Ремесла.