Уже й Янукович запитує: коли насититесь?

За його словами, перевірки ГоловКРУ і Генеральної прокуратури цього року виявили масові порушення в бюджетній сфері. Так, у Харківській області сума виявлених незаконних нецільових витрат, а також недостачі коштів і матеріальних цінностей перевищила 120 млн. грн., в Херсонській області — 10 млн. грн.

І, що немаловажно, Віктор Федорович хоче, щоб народ знав корупціонерів в обличчя, а тому вимагає не лише їх покарати, а й обнародувати їхні діяння. Судячи з усього, сам глава уряду не назвав прізвищ цих «бюджетоненажер». Може, й правильно, бо всіх має навчити сумний досвід «помаранчевого» міністра внутрішніх справ, якого з учорашньої «грози корупціонерів» швидко перетворили на «кубло корупції» (іронічні слова самого головного міліціонера). Щоб знав: на війні (з корупціонерами) — як на війні, не ти спіймаєш, то тебе за руку хапонуть.

Посилаючись на інформацію ГоловКРУ, Віктор Янукович вказав, що бюджетні порушення стосувалися, зокрема, нецільового використання коштів у ході виконання державних програм, завищення вартості робіт, послуг і матеріальних цінностей, безкоштовного надання в користування природних і матеріальних ресурсів, заниження орендної плати, а також незаконної передачі державного і комунального майна бізнес-структурам. «Одним словом, — цитує далі прем’єра «Українська правда», — цілий букет надзвичайно серйозних зловживань і порушень. І запах цього, так би мовити, букета суспільство відчуває виразно», — образно висловився глава уряду, благословляючи «пахучі» документи на доступ засобам масової інформації. Понюхаємо?!