Подорожуйте з теплом

Тутешня залізниця підготувала 784 пасажирські вагони до роботи в зимовий період. Особливу увагу приділяли системам вентиляції і водопостачання, а також утепленню вікон. У вагонах, які опалюються вугіллям, перевірено місця зберігання палива і стан котлів. Підготовка рухомого складу тривала в усіх пасажирських вагонних депо залізниці. Водночас на Донецькій магістралі зазначають, що пасажирські перевезення залишаються збитковими: за дев’ять місяців цього року втрати становили 290 мільйонів гривень. Отримані від пасажирів кошти покривають лише половину витрат на маршрутах далекого сполучення і 10 відсотків — на приміських.

Ліна КУЩ.

Донецька область.

Стережіться, рейдери, комісії!

Безпекою підприємницької діяльності на Дніпропетровщині опікуватиметься спеціальна комісія. Її створення спричинене сумнозвісними баталіями навколо Центрального ринку «Озерка» та на інших об’єктах, названих правоохоронцями рейдерськими атаками. Згідно з розпорядженням голови Дніпропетровської ОДА Надії Дєєвої, комісії надано повноваження разом із органами державної влади, силовими структурами, засобами масової інформації та керівниками підприємств виявляти економічні злочини та порушення законодавства під час процедури злиття і поглинання підприємств.

В управлінні з питань підприємництва та регуляторної політики ОДА сподіваються у такий спосіб не лише відстежувати, але й втручатися в процеси поглинання та на початковій стадії ліквідовувати загрозу загарбання. Водночас тут стверджують, що без законодавчого регулювання ситуації суди продовжуватимуть приймати ухвали за тисячі кілометрів від місця злочину й люди в масках творитимуть беззаконня разом із судовими виконавцями.

Михайло СКОРИК.

Дніпропетровська

область.