Працівникам сільського господарства України

Шановні друзі!

З почуттям особливої поваги і вдячності щиросердно вітаю зі святом усіх, для кого велика любов та безмежна шана до рідної української землі визначили не тільки професію, а й людську долю.

Цей день має особливий емоціональний відбиток для усього суспільства, адже від щедрості та здобутків на нелегкій хліборобській ниві залежить громадянський настрій у кожній оселі, майбутнє кожної родини.

Сьогодні є абсолютно очевидним, що, попри усі труднощі і негаразди перехідного періоду, за належної і відповідальної державної турботи аграрний сектор економіки може і має стати високоефективною та конкурентоспроможною галуззю на ринкових засадах, вирішальним чинником у досягненні продовольчої безпеки країни. Переконливим свідченням цього є сучасна ефективна діяльність багатьох агропромислових об’єднань, які вже працюють за високими європейськими стандартами, впевнено заявляють про свою якісну продукцію на світових ринках.

Водночас держава і суспільство сьогодні з різних причин ще значно заборгували перед українським селом, особливо у вирішенні соціальних проблем, розвитку сільської інфраструктури, всебічному забезпеченні становлення нових виробничих відносин в умовах ринкової економіки. Ми всі повинні дбати про майбутнє нашого села, робити все необхідне для того, щоб воно було таким, яким ми дійсно хочемо його бачити і на яке воно справді заслуговує.

Верховна Рада України і надалі законодавчо опікуватиметься цими важливими суспільними проблемами, завжди пам’ятаючи, що земля — це основа національного багатства і могутності держави, а її невтомний трудівник — носій кращих історичних рис і традицій нашого прекрасного народу.

Цього святкового дня щиро бажаю усім вам, дорогі працівники сільського господарства, хорошого здоров’я, щастя і благополуччя, благодатної ниви і щедрих врожаїв в ім’я процвітання України.

З повагою,Голова Верховної Ради України Олександр МОРОЗ.