У перспективи розвитку економічного і політичного співробітництва між Україною та Ізраїлем зробила неоціненний внесок делегація під керівництвом голови парламентської групи «Україна—Ізраїль» Олександра Фельдмана . Українські парламентарії відвідали Ізраїль, де взяли участь у конференції Прем’єр-міністра Ізраїлю і переговорах з депутатами Кнесету.

Нещодавно в Єрусалимі в будинку Кнесету Ізраїлю відбулася зустріч народного депутата України, глави парламентської групи «Україна—Ізраїль» Олександра Фельдмана з ізраїльськими колегами-депутатами, під час якої обговорювали стан відносин між Україною та Ізраїлем і перспективи їх розвитку.

Увагу парламентаріїв двох країн було приділено низці питань, серед яких основні — трудові пенсії, візовий режим і інвестиції в українську економіку.

За підсумками зустрічі прийнято рішення звернутися до керівництва обох країн із приводу прискорення процесу підписання двостороннього договору про гарантії трудових пенсій. На сьогоднішній день ця проблема залишається нерозв’язаною, і громадяни України, що виїхали на постійне місце проживання в Ізраїль, не мають можливості одержувати пенсію через відсутність відповідного двостороннього договору.

Також було порушено питання про скасування в’їзних віз в Україну для громадян Ізраїлю. У зв’язку з тим, що Україна скасувала візи для громадян США, Євросоюзу, Швейцарії та Японії, ізраїльська сторона просила зробити такий крок стосовно громадян Держави Ізраїль, тим паче що понад півмільйона вихідців з України проживають сьогодні на території Ізраїлю. Народний депутат Олександр Фельдман у свою чергу підкреслив важливість зустрічного пом’якшення ізраїльського візового режиму для громадян нашої країни, які їдуть до Ізраїлю як учасники студентських обмінів, учені, туристи, а також для лікування й оздоровлення.

Керівник групи виступив з ініціативою зміцнення культурних зв’язків між нашими країнами в рамках проектів «Міжнародного центру толерантності». Одним із практичних кроків було запропоновано організувати візит делегації українських дітей з різних регіонів України до Ізраїлю з метою розвитку міцніших зв’язків між нашими країнами. Ця ініціатива знайшла щиру підтримку ізраїльської сторони.

Ізраїльські парламентарії подякували Олександру Фельдману за організацію в липні цього року приїзду 70 ізраїльських дітей до України з постраждалих від війни районів, а також за його зусилля стосовно ратифікації українським парламентом договору про запобігання подвійному оподатковуванню між Україною та Ізраїлем.

Після переговорів української делегації з головою комітету Кнесету з малого і середнього бізнесу Стаса Місежнікова, керівником Асоціації промисловців і виробників Ізраїлю Шрагою Брошем і главою Інституту експорту і міжнародного співробітництва Ізраїлю Давидом Арци сторони прийняли рішення про проведення наступного року бізнесів-форумів у двох країнах. Політики відзначили важливість для розвитку двостороннього економічного співробітництва підписання між Україною та Ізраїлем договору про взаємний захист інвестицій.

Українська делегація взяла участь у роботі конференції Прем’єр-міністра Ізраїлю з міжнародного співробітництва, на яку зібралися представники ділових кіл більшості країн світу. Олександр Фельдман виступив з доповіддю, присвяченою розвиткові економічних відносин між Україною та Ізраїлем і їх перспективам. Цей виступ з цікавістю сприйняла аудиторія.

Увечері того ж дня відбувся дружній обід із представниками політичних і ділових кіл Ізраїлю. Під час неформального спілкування було досягнуто домовленостей про створення спільного ізраїльсько-українського інвестиційного фонду, що незабаром почне свою роботу в Києві. Метою цього фонду буде визначення і фінансування інвестиційних проектів в Україні.