Попри політичну напруженість, зумовлену звітом у Верховній Раді міністрів закордонних справ та оборони, народні обранці прийняли цілу низку законів, необхідних для вступу до Світової організації торгівлі.

Реакція різних фракцій на звіт урядовців була прогнозованою. І Бориса Тарасюка, і Анатолія Гриценка представники парламентсько-урядової коаліції піддали гострій критиці. Парламент доручив комітетам з питань національної безпеки й оборони та закордонних справ підготувати за підсумками звіту проект постанови. Яка буде подальша доля міністрів, сьогодні сказати важко. Дехто з «регіоналів» вважає, що Бориса Тарасюка попросять-таки покинути крісло міністра закордонних справ, а його колега Анатолій Гриценко залишиться керувати оборонним відомством.

Ще одним каменем спотикання були законопроекти про Кабінет Міністрів. До урядового і президентського додали і документ, підготовлений народним депутатом Миколою Оніщуком. Після палких дебатів у першому читанні народні обранці прийняли законопроект у редакції Кабінету Міністрів. Схоже, він буде прийнятий і в цілому. Однак, за прогнозами, не виключено, що його очікує вето Президента, яке подолати буде неможливо. Що доводить доля закону про господарські товариства, який повернувся до Верховної Ради із зауваженнями глави держави.

Безперечно, зацікавило і політиків, і навіть пересічних громадян засідання Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, на якому заслухали звіт міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Народні депутати жорстко критикували головного міліціонера країни й рекомендували парламенту прийняти рішення про можливість перебування Юрія Луценка на посаді міністра. Йому, зокрема, інкримінується ігнорування рішень суду про відновлення на посадах звільнених працівників МВС, незаконне нагородження громадян вогнепальною зброєю, що визнав сам міністр.

Наступного тижня народні обранці працюватимуть у комітетах та округах, а декотрі з лідерів вирушать за кордон. Отож чекати сенсацій не випадає.