В України дуже багато друзів у Європейському парламенті. В цьому мала змогу переконатися українська парламентська делегація на чолі з Головою Верховної Ради Олександром Морозом під час вчорашнього робочого візиту до Страсбурга (Франція).

У процесі євроінтеграції Україна має найщирішу підтримку з боку європейських парламентаріїв, наголосив глава українського парламенту на брифінгу після зустрічі з головою Європейського парламенту Хосепом Боррелем. «Цей шлях ми бачимо таким, —додав Голова Верховної Ради, — вступ до Світової організації торгівлі, зона вільної торгівлі з Європейським союзом, а згодом і вступ до ЄС». Щоправда, на переконання Олександра Мороза, все це залежить від того, як ми працюватимемо в себе. А це означає — демократичний устрій, європейську модель країни, захист прав і свобод у ній. «Власне, перспектива нашої європейської інтеграції — це наслідки роботи влади, — зауважив Голова Верховної Ради і додав: — Ми відкриті для співробітництва і для аналізу того, що ми робимо. І в цьому сенсі розраховуємо на співпрацю».

У свою чергу, голова Європейського парламенту не раз наголошував, що йому приємно вітати Голову Верховної Ради України Олександра Мороза, зокрема, «за його ефективну роботу на цій посаді і за все те, що він робить у плані стабілізації демократичного процесу в Україні». А також з нагоди того успіху, що був досягнутий на останньому саміті Україна—Європейський союз, та за намагання України приєднатися до СОТ. «Також ми дуже сподіваємося на те, що вдасться створити зону вільної торгівлі між Європейським союзом і Україною та полегшити візовий режим для українських громадян», — зазначив Х. Боррель. До речі, європейські парламентарії дуже уважно спостерігають за перебігом подій в Україні, особливо протягом останніх двох років. «Ми дуже і дуже розуміємо важливість України для Європейського союзу. І ми маємо знати одне одного ще краще і бути в чудовому контакті», — додав голова Європарламенту.

Після цього українська делегація відвідала засідання Європейського парламенту, де розглядали питання з надання послуг на внутрішньому ринку ЄС. Європейські парламентарії щиро вітали своїх колег з України оплесками.

Докладніше — в наступному номері «Голосу України».

Страсбург.