Працівникам радіо, телебачення та зв’язку України

Шановні друзі!

Щиросердно вітаю з професійним святом усіх тих, хто своєю творчою працею у сфері радіо, телебачення та галузі зв’язку кожного дня відкриває громадянам України надійне вікно у широкий інформаційний світ.

Комунікація завжди була визначним явищем в становленні та розвитку суспільства, запорукою його інтелектуальної та технологічної могутності. Сьогодні завдяки вражаючим успіхам науково-технічного прогресу інформаційний ресурс набув, без перебільшення, вирішального впливу на подальше впевнене просування людства до вершин цивілізованості, прогресу і демократії.

Ось чому люди, чиїм фаховим обов’язком є налагоджувати надійний зв’язок між різними складовими суспільства, забезпечувати їх оперативною та неупередженою інформацією, виконують одну з найпочесніших і найнеобхідніших громадянських місій.

Ви ділом утверджуєте відкритість людського спілкування та вільний, демократичний обмін знанням, встановлюєте надійну комунікацію країни зі світом, підтримуєте інформаційну безпеку нашої держави. Крім того, сучасна галузь зв’язку та сфера інформатизації відіграють виключно впливову роль в інноваційному розвитку держави, є важливим чинником її впевненого соціально-економічного зростання, успішного входження до світової інформаційної спільноти.

Досягнуті успіхи — це насамперед результат вашого високого професіоналізму, копіткої роботи з опанування сучасними наукомісткими технологіями та технічними засобами, новими підходами до організації праці відповідно до вимог міжнародних стандартів, зрілого почуття відповідальності перед суспільством.

Верховна Рада України буде і надалі постійно опікуватись законодавчим забезпеченням незалежності інформаційного простору країни, створення необхідних інтелектуальних та матеріально-технічних умов для успішного функціонування внутрішніх та міжнародних комунікацій, утвердження свободи слова та об’єктивності інформації.

Щиро бажаю вам, дорогі друзі, доброго здоров’я, щастя і благополуччя, надійного, безперебійного й ефективного інформаційного сполучення на благо людей та України.

З повагою, Голова Верховної Ради України Олександр МОРОЗ.

Національна телекомпанія України відзначає 55-річчя. А відлік від свого другого післявоєнного народження веде з листопада 1951 року. Сьогодні Перший Національний —єдиний телеканал, що забезпечує покриття 97 відсотків території України.

Питань немає, роботи достатньо

На вчорашньому засіданні Кабінету Міністрів Прем’єр-міністр України Віктор Янукович запропонував міністрам-«нашоукраїнцям» продовжувати працювати й надалі в його уряді.

«Я був і залишаюся прихильником консолідації політичних сил. У цьому питанні ми з Президентом однодумці», — сказав, за повідомленням інформагентств, прем’єр. Він попросив міністрів-«нашоукраїнців», якщо в них не виникає питань до програми роботи уряду, продовжити працювати далі. «У мене по роботі до вас питань немає», — відзначив В. Янукович.

Водночас, коментуючи заяву «Нашої України» про те, що у відставку повинен піти весь уряд,

В. Янукович, звертаючись до всіх міністрів, заявив, що уряд має продовжити роботу далі в тому складі, у якому він зараз існує.

На засіданні уряду прем’єр також наголосив на необхідності проведення прозорої приватизації, зазначивши, що Кабмін планує затвердити програму приватизації на 2007 рік і отримати наступного року надходження до бюджету від приватизації на суму 10 млрд. грн. «Має бути чіткий прозорий механізм», — сказав В. Янукович.

Нам неважко дім звести

У Києві з’явиться Національний будинок мас-медіа. Про це вчора на міжнародному інформаційному форумі повідомив віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань Дмитро Табачник. Він запросив журналістів до Держтелерадіо, де найближчим часом відбудеться презентація проекту будинку. При цьому висловив надію, що він стане місцем спілкування журналістів. Віце-прем’єр підкреслив, що технологічно будинок буде обладнано на сучасному рівні. Можливо, закордонні ЗМІ, акредитовані в Україні, прилучаться до цього проекту, ставши навіть співзасновниками — відкриють корпункти в цьому будинку.