Учора в ході державного візиту в Україну Президент Литви Валдас Адамкус зустрівся з студентами і викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а потім вирушив до Луцька. Увечері гостя з Литви очікували в Донецьку. А напередодні в Києві відбувся українсько-литовський бізнес-форум.

На ньому Президент України Віктор Ющенко подякував литовській стороні й особисто Валдасу Адамкусу за постійну підтримку європейського і євроатлантичного курсу України. У цьому контексті Президент наголосив, що Україна сьогодні перебуває у фінальній стадії підготовки необхідних для вступу до СОТ документів. Він нагадав, що залишилося прийняти 12 законопроектів, і необхідну правову базу буде сформовано. «Переконаний, що 21 грудня цього року робоча група винесе позитивний робочий звіт щодо вступу України до СОТ. Я в цьому переконаний. Ми майже все зробили для того, щоб це відбулося», — сказав Президент, відзначивши, що привабливість українського ринку зростає.

У свою чергу Валдас Адамкус висловив впевненість, що бізнес-проекти і контакти між Україною і Литвою базуються не на розрахунках, а «на тісних емоційних зв’язках» між народами. І запевнив, що Литовська Республіка продовжуватиме підтримувати Україну на шляху модернізації, економічної стабілізації і європейської інтеграції.