Той, хто хоч трохи розуміється на футболі і володіє ситуацією в чемпіонаті України, безперечно, здогадувався, що матчем «Динамо» — «Шахтар» змагання не закінчаться. І фаворити ще «губитимуть» очки. Першими таке судження підтвердили динамівці, зазнавши певних втрат у Львові.

Вони були близькі до перемоги над «Карпатами». Та зарано почали діяти на утримання рахунку, віддавши ініціативу господарям. А ті впродовж останніх хвилин влаштували для гостей справжнє пекло, несамовито штурмуючи позиції «Динамо».

Колишній динамівець Ідахор, котрий вийшов на заміну, виграв боротьбу у Шовковського, віддав м’яча Сучкову, той прострелив, і Батиста ударом головою влучив у порожні ворота. Знову не найкращим чином зіграв воротар киян, помилився, і все закінчилося нічиєю. Щоправда, і колега Шовковського — Тлумак — також помилився, коли Шацьких відкрив рахунок.

— Гра вийшла складною, — сказав після зустрічі наставник гостей Анатолій Дем’яненко, — дався взнаки короткий проміжок часу на підготовку після зустрічі з «Шахтарем». Нам забракло свіжих сил. Тому діяли проти львів’ян не яскраво. Маємо наднасичений графік ігор, либонь, не все гаразд і з психологією в наших футболістів. Та й поле на «Україні» було важке. Одне слово, є про що поговорити...

«Шахтар» без особливих проблем обіграв удома «Чорноморець», розібравшись із суперником за якихось п’ять хвилин. Однак не порушили «вуглярі» і неприємної традиції: другий матч поспіль вони закінчували матч удесятьох. Цього разу в конфлікт із законом вступив Жадсон, котрий вдарив в обличчя одесита Шашиашвілі.

Жадсон, як уже згадувалося, не перший в «Шахтарі», кого покарали червоною карткою у поточному чемпіонаті. Раніше таку «екзекуцію» пройшли Гюбшман (у зустрічі з «Ворсклою») і Чигринський та Срна (з «Динамо»). Тому, цілком природно, виникає сумнів, що у чемпіонському колективі все гаразд із дисципліною. Хоча на міжнародній арені футболісти «Шахтаря», як правило, — тихше води і нижче трави...