На з’їзді «Нашої України» запахло вже новим, внутрішньопартійним майданом, однак жодних революційних рішень, незважаючи на 11-годинну роботу аж до 22 вечора, на ньому прийнято не було. Серед конкретних рішень з’їзду — перехід в опозицію та рекомендація звернутися до Конституційного Суду про скасування політичної реформи.

Марно учасники зібрання очікували на присутність почесного голови «НУ» Президента України, а також переобрання партійного керівництва. З’їзд проголосував лише за новий склад ради партії, до якої входить 214 осіб, серед них народні депутати, екс-міністри та представники регіональних осередків. Усі нинішні чільники «нашоукраїнців» — Роман Безсмертний, Петро Порошенко, Микола Мартиненко, Давид Жванія, Олександр Третьяков, Євген Червоненко, Роман Зварич та інші відомі політики — зберегли свої місця в раді. Залишився в списку членів ради і Микола Катеринчук, котрому пророчили можливість партійного лідерства.

Петро Порошенко закликав запровадити процедуру попереднього обрання голови «Нашої України» на регіональному рівні, а остаточне голосування провести через півроку. Хоча один із старійшин українського демократичного руху Ігор Юхновський висловив на з’їзді думку, що в залі немає людини, котра спроможна об’єднати.

Ще одне пожвавлення внесла поява міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в ранзі гостя з’їзду. Головний міліціонер країни запропонував обрати нову лідерську команду українським історичним методом — Чорної Ради. Тобто провести у кожній області внутріпартійні плебісцити й обрати партійне керівництво знизу догори. А в інтерв’ю журналістам Ю. Луценко не виключив, що може очолити нову політичну силу, переформатовану на базі «Нашої України» та інших помаранчевих партій.