Бокс. Нью-Йорк (США). На рингу легендарного «Медісон сквер гарден» Володимир Кличко нокаутом виграв в американця Келвіна Брока і захистив титул чемпіона світу в суперважкій вазі за версією ІBF.

Щоправда, був момент, коли до наших сердець підкралася крижана тривога. Це коли в шостому раунді суперник підступно («буцнув» головою) розсік Кличкові ліву брову. Та вже в наступному раунді було розставлено всі крапки над «і». Володимир потужним ударом правою в щелепу звалив американця на ринг.

Можна стверджувати, що глядачі отримали чудове видовище. Адже була інтрига, Брок виявився міцним супротивником. Хоча Кличко і тримав його на зручній для себе дистанції, проте кілька разів пропустив удари в голову. Однак, починаючи з п’ятого раунду, українець заволодів ініціативою і довів усе до нокауту!

На прес-конференції після бою Келвін Брок був дещо розгублений. Найбільше його приголомшив не нокаут, а те, як поводилися вболівальники.

— Кажете, що глядачів було більш як чотирнадцять тисяч? Однак ніяк не второпаю, чому це на поєдинку в Нью-Йорку у Кличка підтримка була значно потужнішою, ніж у мене? Либонь, його вболівальники були гучнішими? Хоча мене важко було вивести з рівноваги. Я був зосереджений лише на поєдинку і чув тільки свого тренера. Проте хочу сказати, що Кличко — дуже сильний боксер. А ще в нього чудові фанати.

Коментуючи сам бій, Брок зазначив: Володимир Кличко — чудовий спортовець, що й довів сьогодні. «Його удар значно сильніший, ніж я передбачав. У сьомому раунді я бачив, що пропускаю, але не встиг зреагувати...»

А це коментар переможця: «Я поклав його комбінацією лівий хук—правий прямий. Треба було це зробити, може, й раніше. Але мені треба було саме стільки часу, щоб упіймати ритм і відчути дистанцію. Брок — добрий боксер оборонного стилю».

У наступному поєдинку Володимир Кличко прагнутиме зустрітися з кимось із чемпіонів за іншими версіями.