Дискусійним виявився проект закону про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України (щодо пільг для професійно-технічних навчальних закладів), який розглянув на своєму черговому засіданні Комітет з питань науки і освіти.

Парламентарії, зважаючи на те, що прийняття проекту закону вплине на надходження до держбюджету, вирішили повернутися до його розгляду після отримання висновків Кабінету Міністрів, комітетів з питань фінансів і банківської діяльності та з питань бюджету.

На засіданні обговорено також проект закону про внесення змін і доповнень до Закону України «Про пріоритетні напрями інноваційної діяльності в Україні» та рекомендовано Верховній Раді відхилити його як такий, що не відповідає пріоритетам та стратегічним напрямам інноваційної діяльності.

Комітет вважає, що внесена пропозиція про включення автомобільної галузі, яка в Україні майже повністю орієнтована на великоблокове збирання іноземної продукції, до переліку галузей і виробництв, що багато років базуються на вітчизняних наукових академічних школах, у представленому законопроекті обґрунтована недостатньо.

Парламентський комітет розглянув проект закону про внесення змін до Закону України «Про органи і служби у справах неповнолітніх та спеціальні установи для неповнолітніх» (стосовно квоти штатних працівників) та рекомендував Верховній Раді прийняти його за основу.

Законопроектом пропонується переглянути норми навантаження на працівників районних і міських служб у справах неповнолітніх, зокрема, вдвічі зменшити кількість дітей, закріплених за кожним штатним працівником, а також заборонити розміщення хворих на туберкульоз у приймальниках-розподільниках.

Народний депутат України Юрій Єхануров, проте, зауважив, що заборона розміщення у них хворих на туберкульоз не розв’яже проблеми. Адже за таких умов схильні до правопорушень підлітки залишаються поза закладами. На його думку, треба створювати спеціальні ізоляційні приміщення для хворих на туберкульоз.