Учора впроваджено новий інтернет-ресурс Верховної Ради України — веб-сайт глави парламенту Олександра Мороза (http://chaіrman.rada.gov.ua). Цей крок, зазначив Голова Верховної Ради на прес-конференції, ризикований. І додав: «Я йду на це свідомо, бо багато питань не з’ясовано».

На веб-ресурсі можна отримати інформацію про діяльність Голови Верховної Ради, ознайомитися з його біографією, робочим графіком, добіркою інтерв’ю, виступів та фотоматеріалів. До речі, тут буде розміщено і публікації «Голосу України».

А ще відкриття нового сайта — це унікальна можливість спілкуватися з главою парламенту без посередників. Кожний користувач може надіслати звернення або пропозицію Голові Верховної Ради. Одне слово, як зазначив Олександр Мороз, спробуємо разом шукати дорогу до істини.

Відповідаючи на запитання про відзначення річниці помаранчевої революції, глава парламенту зазначив, що потрібні громадянські акції — Майдан єднання. «Гонгадзе розбудив людей, — зазначив Голова Верховної Ради, — а Майдан дав змогу поборотися за свою свободу». Майдан, на його переконання, був очищенням для суспільства.

Крім того, Олександр Мороз повідомив, що попросив фракцію Партії регіонів визначитися з місцем роботи депутата-«регіонала» Ніни Карпачової, яка нині обіймає посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. В будь-якому разі, пообіцяв Голова Верховної Ради, сумісників у парламенті не буде.

Водночас Олександр Мороз відкинув звинувачення про зволікання з прийняттям закону про опозицію. Відповідний законопроект планують розглянути до 1 грудня. Глава парламенту також відкинув звинувачення «нашоукраїнця» Петра Порошенка у «штучному прискоренні» розгляду законопроекту про Кабінет Міністрів.

А ось оцінку Голодомору 1932—1933 рр. і злочинам режиму проти народу треба давати, переконаний глава парламенту. Голодомор — це злочин, зауважив він, свідчення і факти — страшні.