Хокей. У Києві у спорткомплексі «Авангард» відбувся традиційний турнір на приз видатного українського форварда, чемпіона світу, «зірки» НХЛ Дмитра Христича. Змагалися юнацькі команди з Росії, Білорусі, Латвії, Угорщини та України (гравці 1996 року народження).

— Минулорічний турнір удався на славу, — каже один з його організаторів, тренер хлопчиків із київського «Сокола» Вадим КИР’ЯН. — Адже на право взяти участь у нинішніх змаганнях вишикувалася чимала черга. Тому відбирати учасників було вкрай важко...

Отож залишили найсильніших. І це сприяло гострій і безкомпромісній боротьбі. А наш «Сокіл», хоча й не став переможцем, здобув дуже цінний ігровий досвід на високому рівні.

— Нашим суперникам можна лише позаздрити, — приєднується до розмови директор СДЮШОР «Сокіл», заслужений тренер України Валентин УТКІН. — Скажімо, «Будапештські зірки» недарма вважаються однією з найсильніших в Європі серед ровесників. Адже хлопчики зі столиці Угорщини мають змогу двічі на день проводити заняття на льоду. Ми можемо лише мріяти про таке. Бракує льодових майданчиків не тільки в Києві, а й по всій Україні. Ми навіть не організовуємо юнацький чемпіонат країни. І змушені бути приймаками в білоруському, де стали бронзовими призерами. Шкода, що владні структури усунулися від розв’язання проблем українського хокею і дитячо-юнацького зокрема. Усе тримається на ентузіазмі ХК «Сокіл» і батьків. Як співають, ще наша свічка не згоріла. Однак вистачить подиху невеликого вітерця, і все може згаснути...

Тепер про результати. Переможцем стала команда «Металургс» (Латвія, Лієпая), далі йдуть російські колективи «Кристал» (Електросталь) і «Радуга», «Будапештські зірки», «Сокіл» і білоруська «Дружба».

А головний підсумок такий: наші юні хокеїсти хоч раз на рік мають справжнє свято.