Говорили про безпеку,правопорядок і Євро—2012

Київ. У рамках участі України й Польщі у тендері на право проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу відбувся семінар-нарада УЄФА з питань безпеки та правопорядку. В офіційному листі, надісланому до країн-заявників, Союз європейських футбольних асоціацій запропонував провести робочу нараду з питань безпеки та правопорядку, адже це є одним із головних аспектів проведення фінального турніру Євро—2012.

У складі делегації УЄФА, котра завітала до столиці України, — керівник відділу з питань стадіонів і безпеки Марк Тіммер, менеджер змагань УЄФА Крістоф Йонг, а також член комітету офіцерів безпеки УЄФА Ульріх Гржела. Напередодні приїзду до Києва представники УЄФА провели такі наради в Загребі (Хорватія, 6 листопада) та Римі (Італія, 7 листопада).

Представники ЗМІ мали нагоду поспілкуватися з паном Тіммером, президентом ФФУ, членом виконкому

УЄФА Григорієм Суркісом та президентом Польської футбольної асоціації Міхалом Лісткевичем. Зокрема, Григорій Суркіс нагадав присутнім, що виконком УЄФА переніс дату визначення переможця Євро—2012 на 17—18 квітня 2007 року:

— На відміну від песимістичних висловлювань у деяких ЗМІ я стверджую, що цей факт лише додає нам шансів на перемогу, якими неодмінно скористаємося. Я помітив, що мої колеги з УЄФА зацікавлені у просуванні європейського футболу на схід. Адже для представників Європейського футбольного союзу важливо відкривати нові ринки, території. В Україні та Польщі проживає більш як 80 мільйонів людей. Певен у тому, що реалізувати наші наміри допоможуть органи державного та місцевого самоврядування, а також велике бажання наших уболівальників...

Плюс серби

Москва. 8 листопада відбулося жеребкування XV міжнародного турніру з футболу «Кубок чемпіонів співдружності країн СНД і Балтії—2007», який відбудеться з 20 по 28 січня в Москві. Цього разу турнір розширив рамки, і до традиційних учасників приєдналися ще й серби. Чемпіон України донецький «Шахтар» гратиме у групі С разом з командами з Латвії, Вірменії та Узбекистану.

В інших групах будуть представлені чемпіони таких країн. Група А. Росія, Казахстан, Білорусь, Таджикистан. Група В. Азербайджан, Молдова, Естонія, Киргизія. Група D: Сербія, Туркменистан, Литва, Грузія.

Виняток — лише для Москви

Бухарест. Як стало відомо, румунський клуб «Стяуа» звернувся до УЄФА з проханням перенести початок матчу з київським «Динамо» у груповому турнірі Ліги чемпіонів на кілька годин раніше. Причина? Очікується, що 21 листопада в Бухаресті вдарять морози. Однак в УЄФА відповіли, що виняток робиться лише для матчів у Москві. Решта зустрічей групового турніру має розпочинатися в один час.

Шевченко грав і забив

Лондон. Кубок ліги. «Челсі» — «Астон Вілла». 4:0 (Лемпард, 32, Шевченко, 65, Ессьєн, 82, Дрогба, 84). Жозе Моуріньйо дотримав слова і випустив у стартовому складі Андрія Шевченка. І той забив м’яча. А його команда вийшла до чвертьфіналу.

Земляків не підтримали

Баскетбол. Южний. Єврокубок

ФІБА. Перший груповий раунд. 1-й тур. 8 листопада. БК «Хімік» (Україна) — «Спіру»(Бельгія, Шарлеруа). 79:81 (23:27, 25:24, 13:16, 18:14). Южненці, на жаль, не змогли підтримати БК «Київ» та «Азовмаш», котрі днем раніше з перемог розпочали виступи в цьому турнірі.

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.