Подарував сто передплат на газету

Депутат Одеської міської ради Павло Серебреник щотижня проводить зустрічі з виборцями. Йдуть до нього люди з різними проханнями — від допомоги при встановленні додаткових дорожніх знаків для пішоходів з вадами зору до надання автобусів на різні врочистості.

У допомозі Павло Владиславович ніколи не відмовляє. Будучи директором ТОВ «Експрес», що займається перевезенням пасажирів, він залюбки виділяє автобуси для перевезення інвалідів, ветеранів, молодят.

А прохання, висловлене депутату головою Київського районного товариства пенсіонерів Розою Вейланде, було незвичайним. Вона передала список членів громадської організації, які хотіли б одержувати за передплатою «Голос України». До речі, аналогічне прохання пролунало і на зборах трудового колективу ТОВ «Експрес».

Із особистих коштів, — розповів Павло Серебреник, — я передплатив 100 осіб на газету Верховної Ради «Голос України». Вважаю, що це чесна, справедлива газета, яка правдиво висвітлює життя України. До речі, емблема «Голосу України» красується на багатьох автобусах, що перевозять пасажирів. Така от агітація за газету дозволила зрости кількості передплатників на 2007 рік.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеса.

Голова суду вже не соціал-демократ

Українська соціал-демократична партія (УСДП) змінила керівні органи. Під час V з’їзду партії, який відбувся 4 листопада в Києві, було обрано нового голову партії, склад правління та політичну раду.

Загалом, зміна голови партії була вимушеною необхідністю. 29 вересня голову УСДП Василя Онопенка, який очолював партію з часу її заснування у 1998 році, було обрано на посаду Голови Верховного Суду України. Й оскільки Конституція України забороняє поєднувати суддівські обов’язки з політичною чи громадською діяльністю — ще до свого обрання на посаду Голови Верховного Суду Василь Онопенко офіційно припинив членство в УСДП, склав повноваження голови партії, а також припинив своє членство та склав повноваження голови наглядової ради у ВГО «Фундація сприяння правосуддю».

«Законодавство України вимагає від мене як Голови Верховного Суду політичної та економічної незаангажованості, вимагає не бути членом жодної політичної партії чи громадської організації. Відповідно, дотримуючись норми закону, ще 28 вересня 2006 року я припинив своє членство в партії та склав із себе обов’язки її голови. Також припинив свою участь у громадських організаціях. З часу обрання Головою Верховного Суду вся моя робота зосереджена на втіленні принципів справедливості, реформуванні та зміцненні української судової системи», — сказав Василь Онопенко під час урочистої передачі обов’язків голови УСДП новому керівнику партії — народному депутату України Євгену Корнійчуку, одноголосно обраному учасниками з’їзду.

Під час з’їзду делегатами УСДП також були обрані заступники голови партії — Володимир Левцун (народний депутат України), Олена Шустік (народний депутат України), Петро Кравчук (народний депутат України), Павло Орлов (науковець), оновлено склад правління та політичної ради партії.

Стосовно цілей партії на найближчий час Євген Корнійчук відзначив, що наразі вся діяльність УСДП буде зосереджена на формуванні більш чіткої політичної ідентичності та збільшенні присутності УСДП в регіонах. Стосовно відносин з Блоком Юлії Тимошенко (БЮТ), до складу якого УСДП увійшла напередодні парламентських виборів 2002 року і разом з яким пройшла до Верховної Ради на парламентських виборах 2006 року, — нове керівництво УСДП не відкидає можливості асиміляції в майбутньому. «Я не виключаю, що в перспективі, на наступних виборах, може # злиття УСДП з партією «Батьківщина», адже ми надзвичайно близькі за ідеологією... не виключаю в майбутньому можливості об’єднання цих двох партій для створення однієї партії загальноукраїнського масштабу з ідеологією соціал-демократії», — підкреслив Корнійчук.

Сьогодні у світі налічується понад 80 партій соціал-демократичної орієнтації з більш як 17 мільйонами членів. Найвпливовіші позиції вони мають у Західній Європі. Українська соціал-демократична партія заснована 3 жовтня 1998 року в Києві та зареєстрована Мін’юстом України 11 грудня 1998 року. З часу заснування партію очолював Василь Онопенко. Загальна чисельність членів партії —понад 85 тисяч.