Президент відкрив містечко

Учора в селі Олександрія Рівненського району з участю Президента України Віктора Ющенка урочисто відкрито дитяче містечко — експериментальний центр соціально-психологічної реабілітації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Хлопчики й дівчатка тут житимуть у будинках сімейного типу (кожна сім’я має комфортабельну квартиру на поверсі з п’ятнадцяти кімнат), відвідуватимуть школу, зможуть здобувати одну з одинадцяти професій у Центрі професійної підготовки обласного центру зайнятості, що розташований неподалік містечка.

Олександра ЮРКОВА

За патріотизм — медаль і винагорода

Медаль «За особистий внесок у розвиток Вінниччини» — таку нагороду встановили депутати Вінницької облради. Отримати її може кожен мешканець України за особисті значні заслуги у соціально-економічному та культурному житті регіону.

За словами голови облради Григорія Заболотного, депутатський корпус у такий спосіб має намір не на словах, а на ділі підвищити почуття патріотизму і любові до прекрасного подільського краю. Кандидатів для нагородження рекомендуватимуть органи місцевого самоврядування, виконавчої влади та трудові колективи.

Символ слави і пошани виготовлятимуть із срібла з нанесенням позолоти. На ньому буде зображено герб Вінниччини, оперезаний жовто-блакитною стрічкою. До медалі додаватимуть посвідчення, а також грошову винагороду у розмірі трьох прожиткових мінімумів.

Віктор СКРИПНИК.

Кошти вкладатимуть у стратегічні об’єкти

Житомирщину найближчим часом планує відвідати Прем’єр-міністр України Віктор Янукович. Про це повідомив народний депутат України Микола ПрисЯжнюк, фракція Партії регіонів

Він зазначив, що робоча поїздка безпосередньо пов’язана з недавньою позачерговою сесією обласної ради, на яку були запрошені також депутати місцевих рад сусідніх областей, що постраждали від аварії на ЧАЕС, і спільно було обговорено хід виконання законів, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварії на ЧАЕС. У тій сесії взяли участь десять народних депутатів України з різних фракцій. Вони ініціювали проведення слухань з чорнобильських проблем у Верховній Раді.

Микола Присяжнюк очолює обласну організацію Партії регіонів. Віднедавна в нього з’явилися додаткові обов’язки: після зустрічі керівників області з народними депутатами, яких обрано від Житомирщини, він став координатором цієї групи. Представники і від більшості, і від меншості, зазначив парламентарій, підтвердили, що їх хвилює майбутнє регіону. До того ж разом з місцевою владою було визначено: є питання першочергові й стратегічні. Серед невідкладних — формування статей бюджету наступного року, пов’язаних з вирішенням нагальних соціально-економічних проблем області. Народний депутат висловив задоволення з приводу того, що досягнуто взаєморозуміння: в недобудови і стратегічні об’єкти передусім потрібно вкладати кошти. «А не ділити на кожен район по дві копійки, щоб вони пішли в пісок», як образно висловився Микола Присяжнюк.

Олексій КАВУН.