Приємно вразили епідеміологів Херсонщини проби води, взяті напередодні відкриття купального сезону в Азовському морі біля пляжів Арабатської стрілки. Концентрація бактерій кишкових паличок тут вдесятеро менша за норму. Також заступник начальника Головного управління санепідслужби в області Анатолій Слабчак каже, що аналіз проб, взятих біля 142 пляжів на Чорноморському й Азовському узбережжях та із прісних водойм краю, засвідчив, що за бактеріологічними та хімічними показниками склад води повністю відповідає санітарним нормам. На Чорному морі рівень забруднення води також удвічі нижчий за норму.
Єдине, що викликає стурбованість медиків, це постійне скидання в затоки Каховського водосховища тисяч кубометрів забруднених стоків біля міста Берислав, де ніяк не знайдуть коштів на реконструкцію аварійних очисних споруд, передає наш власкор Сергій ЯНОВСЬКИЙ.
 
...а пляжі безлюдні
 
Тим часом, попри літню температуру води та повітря на пляжі кримського селища Форос місця для відпочинку більш ніж достатньо (на знімку). Жителі Фороса пояснюють незвичну тишу в селищі так: «Через останні події до нас відпочивати не їдуть. Сподіваємося на середину липня».
 
Фото Миколи МАГДИЧА.