Відомий мандрівник, який долає на веслах Тихий океан, відзначив одразу кілька знакових подій. Позаду — 150 днів на самоті у 9-метровому човні «Тургояк». За кормою — рівно 9000 миль, а попереду — ще 350.
В океані трохи випогодилося, вітер — до 15 вузлів, висота хвилі — до метра. Як мовиться, вже і жити, і гребти веслами можна, тим більше, що вітер майже попутній — південно-східний.
Федір Конюхов вдячний організаторам експедиції та виробникам приладів на борту його човна. Коли не рахувати ехо-відповідач, усе у відмінному стані. Із трьох газових балонів, на яких мореплавець готує їжу, ще два й не відкривав. Опріснювач води видає 30 літрів на годину, як і в перший день роботи. Хоча Федір Пилипович все ж спробував НЗ (недоторканий запас) — бутильовану газовану воду із Чилі. Каже, що нічого — смачна.
Щодо продовольства, то його ще є днів на шістдесят. Через те, хоч біля човна повно риби, Федір Пилипович на риболовлю не відволікається. Користуючись сприятливою погодою, він щосили гребе на захід. За ледь не крейсерську швидкість спасибі штормовому вітру попутного напрямку. Як воно буде ближче до австралійських берегів, не знає ніхто. До речі, Федір Пилипович помітив фрегатів — птахів, які ніколи не приводнюються, а завжди повертаються на сушу. Для мореплавців вони завжди слугували передвісниками землі...