Про це розповів під час прес-конференції, що відбулася у ВАТ «Мотор Січ», народний депутат України В’ячеслав Богуслаєв. Щоправда, цей транспортний літак використовуватиметься не у військовій, а у цивільній авіації. Але робота над спільним українсько-російським проектом після того, як уряд очолив Віктор Янукович, триває, обидві сторони надають кошти на його реалізацію.

— Я відзначаю зовсім інший підхід до України і в Росії, і в країнах СНД, бо наші стосунки нині прозорі і спрогнозовані, — зазначив В’ячеслав Богуслаєв.

На його думку, перелом у свідомості сусідів і стратегічних партнерів стався завдяки виваженому й прагматичному курсу нашого уряду, вмінню Віктора Януковича домовлятися і йти на компроміси. Завдяки цьому наша економіка вийшла з глибокої кризи. За сто днів роботи уряд не допустив зернової кризи, взяв під контроль справи у виробничій сфері, удосконалив цінову й тарифну політику, добився погашення заборгованості з виплати зарплати шахтарям, зниження цін на нафтопродукти та імпортований природний газ, забезпечив підготовку до зими. Ще один значний набуток уряду — інвестиційна спрямованість проекту держбюджету 2007 року, в якому тільки на розвиток авіабудівної галузі передбачається виділити 630 мільйонів гривень.

Одразу після прес-конференції В’ячеслав Богуслаєв вилетів до Санкт-Петербурга для розв’язання питань промислової кооперації авіапромів двох братніх країн.

Запорізька область.