У День захисту дітей, 1 червня, у сквері Гамова відбудеться 1-й Одеський фестиваль лялькових театрів Smіleland. Взяти участь у ньому погодилися сім театрів, серед яких Одеський обласний театр ляльок, Іллічівський театр «Куклоград», а також Одеський культурний центр. У програмі — казкові герої, різні майстер-класи, фотоконкурси, веселі клоуни, солодкі частування і гарний настрій.
Також хочуть обладнати містечко з канатами і мотузковим парком. Буде створено лабіринт з головоломками для справжніх рейнджерів.
Організатори планують зібрати на фестивалі близько трьох тисяч дітей з малозабезпечених родин і будинків-інтернатів Одеської області. Відвідати дитяче свято у сквері Гамова можуть всі бажаючі.
— Ми багато уваги приділяємо дітям, особливо з малозабеспечених родин. Саме для них організуємо це свято в літній Одесі. Крім того, акція благодійна — діти отримають подарунки. Ще одна мета — долучити дітей до мистецтва, зокрема до лялькового театру, — розповів віце-президент фестивалю Денис Сердиченко.
 
Одеса.