У нас політична стабільність, є перспектива. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Олександр Мороз на вчорашній зустрічі з головою Національної Ради Словацької Республіки Паволом Пашкою. Глава українського парламенту зауважив, що політична реформа змінює систему влади в Україні, і її перший етап завершився. Наступним етапом, за його словами, стане запровадження європейської моделі місцевого самоврядування. На думку Олександра Мороза, цікавим є досвід Словаччини в реформуванні системи місцевого самоврядування.

Україна, наголосив П. Пашка, є пріоритетом зовнішньої політики Словаччини. Він високо оцінив рівень міжпарламентської співпраці й висловився за її подальший розвиток, зокрема на рівні комітетів. П. Пашка звернувся до Олександра Мороза з проханням прискорити ратифікацію Верховною Радою України спільної угоди про економічне співробітництво.

Інтеграція до європейських структур, зазначив Голова Верховної Ради України, це наш пріоритет, і міжпарламентське співробітництво є складовою цього процесу.

П. Пашка запевнив, що Словацька Республіка готова сприяти євроінтеграційним прагненням України. Він запросив Голову Верховної Ради взяти участь у саміті голів європейських парламентів, який відбудеться у травні наступного року в Братиславі.