Футбол. Новим тренером дніпропетровського «Дніпра» став відомий український фахівець Мирон Маркевич (на знімку). Контракт, розрахований на три роки, із ним підпишуть найближчими днями, повідомив офіційний сайт дніпропетровського клубу.

— Зі мною працюватимуть троє колег по «Металісту» — Олександр Іванов, В’ячеслав Хруслов і фахівець із фізпідготовки Павло Сіренко, — повідомив Мирон Богданович. — Окрім них до штабу увійдуть Володимир Єзерський, Сергій Нагорняк і Валерій Городов. Останній виконуватиме роль тренера воротарів.
До речі, свого часу Єзерський і Нагорняк виступали у складі «Дніпра».
— Завдання у нас зрозуміло які: команда гратиме в Лізі чемпіонів, — сказав новий тренер дніпрян, — де потрібно виступити гідно. А також в українському чемпіонаті треба зіграти на високому рівні. У цьому сезоні «Дніпро» посів друге місце, тому його досягнення повинні бути не гіршими. У нас є гравці високої кваліфікації. Якщо і підсилюватимемося, то тільки по деяких позиціях. Стосовно Коноплянки, то я хотів би, щоб він залишився в колективі, і сподіваюся, що так воно і буде...
З призначенням тренера визначилися і плани «Дніпра» на міжсезоння. Команда збереться 17 червня та після медобстеження 20 червня вирушить на збір до Західної України. Другий етап підготовки відбудеться з 5 по 19 липня в Австрії.
Фото Євгена КРАВСА.