Зацікавленість у скоординованій роботі

Верховна Рада України має намір брати активну участь у роботі Міжпарламентської асамблеї СНД, ділитися досвідом законотворчої роботи та широко використовувати інтелектуальний потенціал асамблеї. На цьому наголосив, виступаючи на 27-му пленарному засіданні МПА СНД у Санкт-Петербурзі, Перший заступник глави парламенту Адам Мартинюк, який очолює Постійну делегацію Верховної Ради у МПА СНД.

Як повідомили у прес-службі Верховної Ради, А. Мартинюк привітав асамблею з 15-річчям від імені Голови Верховної Ради України Олександра Мороза та народних депутатів України. А. Мартинюк зазначив, що підтвердженням великого інтересу депутатів українського парламенту до діяльності МПА СНД є те, що на засіданні асамблеї присутня найбільш представницька делегація Верховної Ради України з моменту приєднання у квітні 1999 року нашого парламенту до відомої Алматинської угоди (27 березня 1992 року).

За словами А. Мартинюка, «це є відповіддю нині правлячої в Україні парламентсько-урядової коаліції на запитання про членство України в МПА СНД».

Перший заступник Голови Верховної Ради поінформував делегатів МПА СНД про намір підтримати ухвалення «солідного блоку модельних законодавчих актів», що винесено на розгляд засідання. Водночас А. Мартинюк зазначив, що українська делегація має і певні застереження стосовно деяких із них. Україна, наголосив А. Мартинюк, також зацікавлена у скоординованих зусиллях країн Співдружності у боротьбі проти незаконної міграції, трафіку наркотичних речовин та торгівлі людьми. Він запропонував доручити профільним постійним комісіям МПА СНД додатково попрацювати над виробленням резолюції з цих питань.

Поздоровлення з Міжнародним днем студента

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки та від себе особисто сердечно вітаю вас із святом молодості — Міжнародним днем студента. У студентські роки закладається фундамент подальшого життя, відбувається творчий пошук власних шляхів.

В усі часи в різних країнах студентство завжди було рушійною силою демократичних змін. Ми віримо, що українська молодь здатна брати на себе відповідальність за свою долю, робити свідомий суспільний вибір і забезпечити історичний прорив нашій державі й гідне майбутнє всьому українському народові.

Ви, без перебільшення, є надією України, її сподіванням на краще майбутнє.

Студентські роки — це період професійного становлення, усвідомлення свого призначення, підґрунтя формування майбутньої долі. Знання, уміння, навички, здобуті впродовж навчання, є запорукою компетентності та конкурентоспроможності. Цінуйте кожну мить цієї прекрасної пори, намагайтесь плідно використовувати цей час, примножуючи свій інтелектуальний, творчий і культурний потенціал. Вірю, що разом ми зробимо Україну заможною та процвітаючою.

Зичу вам миру, добра, щастя й радості!

Катерина САМОЙЛИК,голова комітету.