Прем’єр-міністр України Віктор Янукович виступає за вдосконалювання конституційної реформи, зокрема, у питанні проведення адміністративно-територіальної реформи.

«Що стосується загалом побудови ефективної системи влади, невід’ємною складовою частиною цієї системи є реформа місцевого самоврядування, — як повідомляє «Інтерфакс-Україна», заявив В. Янукович на міжнародному медіа-форумі в Києві. — Це другий етап політичної конституційної реформи. Нині є нагальна потреба робити зміни в Конституції. Реформа місцевого самоврядування відкриє можливості нашим регіонам для використання того потенціалу, який сьогодні є в регіонах».

Торкаючись заяви Президента України про необхідність удосконалити конституційну реформу,

В. Янукович наголосив, що людина, котра працює у вертикалі виконавчої влади, не може водночас з цим бути представником опозиційної політичної сили. Оскільки всі представники виконавчої влади повинні «виконувати ті програми, що уже прийняті і затверджені парламентом і урядом».

А щодо співробітництва між галузями влади, то В. Янукович висловив упевненість, що «немає іншого шляху, крім пошуку моделі співробітництва». «Ми йдемо цим шляхом, у нас є розуміння цього між Президентом, главою Верховної Ради і Прем’єр-міністром, як на нашому рівні, так і на рівні виконавців», — сказав прем’єр.