Баскетбол. Складено попередній графік підготовки чоловічої збірної України до першого в її історії чемпіонату світу, котрий відбудеться в період з 30 серпня по 14 вересня нинішнього року в Іспанії.

Як відомо, українська команда, котру очолює знаменитий американський тренер Майк Фрателло, потрапила до групи С, де окрім неї виступатимуть Домініканська республіка, Туреччина, Фінляндія, Нова Зеландія і США.

Перший збір для нашого колективу розпочнеться 15 липня у Южному на узбережжі Чорного моря. Потім команда вирушить до Словенії, де 25—27 липня братиме участь у міжнародному турнірі разом зі збірними Грузії, Канади та командою господарів.

Окрім цього заплановано ще три тренувальні збори за кордоном. У першій декаді серпня — у Клайпеді (Литва), де «синьо-жовті» зіграють як мінімум один товариський матч з литовською національною командою. А в другій половині серпня відбудеться серія спарингів у Франції та Іспанії. Суперники поки що не називаються.

До Києва збірна України повернеться 22 серпня, а через чотири дні у вже остаточно сформованому складі вилетить до Більбао, де і проведе всі матчі групового турніру чемпіонату світу.

На знімку: один із найкорисніших гравців української збірної, справжній віртуоз оборонець Юджин Джетер.

Фото з архіву «Голосу України».