Одночасно з відкриттям 73-го сезону в Миколаївському російському драмтеатрі почався перший театральний фестиваль міст міжнародного Чорноморського клубу. Назва фестивалю — «Homo ludens» (у перекладі з латині — «Людина, що грає»).

Ідея його проведення належить директорові Миколаївського театру Миколі Кравченку. За словами Миколи Антоновича, нинішній форум — свого роду ескіз майбутніх повноформатних фестивалів. Утім, Миколаїв уже приймає досить представницький склад учасників, що дає право на статус міжнародного фестивалю. На правах господаря перший день відкриває спектакль Миколаївського театру «Кабала святенників» за п’єсою М. Булгакова. Рок-оперу «Тристан та Ізольда» представить Одеський театр музкомедії

ім. Водяного. Цікавий колектив з Білої Церкви — муздрамтеатр ім. Саксаганського — привіз одну з кращих своїх робіт, сучасну трагікомедію «Євангеліє від Івана» Анатолія Крима. Єдиний у своєму роді Державний козачий театр з Волгограда зіграє комедію «Чубаті хлопці, або Як козачки козаків уму-розуму вчили». Виступлять тут театральні колективи з Тирасполя і Таганрога. Увага глядачів до «людей, що грають» дуже велика, й актори сподіваються на аншлаг.

Миколаїв.