Сьогодні — День залізничника

Шановні залізничники України!

Сердечно вітаю вас із професійним святом та 15-ю річницею Укрзалізниці!

Українські залізниці посідають провідне місце в транспортній системі нашої держави, забезпечують цілісність економічного простору країни та сприяють подальшому розвитку економічних зв’язків з іншими країнами. Укрзалізниця — повноправний учасник європейської транспортної системи, вона успішно розвиває транзитний потенціал України.

Залізничний транспорт сьогодні залишається народним транспортом. Ми вітаємо зусилля українських залізниць щодо виконання вимог чинного законодавства з пільгових перевезень пасажирів.

Ви підвищуєте комфортність пасажироперевезень і забезпечуєте безперебійне транспортування вантажів, модернізуєте рухомий склад, відправляєте у рейси нові поїзди і оновлюєте вокзали.

Верховна Рада України разом з вами працюватиме над удосконаленням нормативної бази та прийняттям законів, що сприятимуть успішному реформуванню галузі, спільними зусиллями законодавці та залізничники зможуть вирішити всі завдання, що стоять перед залізничним транспортом України.

Шановні друзі! У день вашого професійного свята від усієї душі бажаю вам успіхів у реалізації творчих задумів, спрямованих на розвиток залізничної галузі, плідної праці на благо нашої рідної держави.

Міцного здоров’я, благополуччя, миру та добра вам і вашим близьким.

Голова Верховної Ради України Олександр МОРОЗ.

***

Своє професійне свято більш як 400 тисяч працівників сталевих магістралей країни цьогоріч відзначатимуть, як заявив керівник Укрзалізниці Володимир Козак, у новому форматі. Новина полягає у тому, що не виробничники з усіх регіонів їхатимуть на свято до столиці, а керівники галузі поїдуть до них. Там вони мають намір зустрітися з колективами шести залізниць, привітати їх з професійним святом та вручити галузеві відзнаки й нагороди кращим трудівникам, разом з ними відзначити цю дату.

Новація, на думку гендиректора «Укрзалізниці», має сподобатися підлеглим, бо дає додаткову можливість поспілкуватися та обговорити з ними наболілі проблеми. Не знаю, як приживеться новина, а щодо проблем, то їх справді не бракує. От тільки чи вдасться всі обговорити і знайти вихід із них святкового суботнього дня? Укрзалізниця, приміром, упродовж багатьох років не може самотужки розв’язати проблему збитковості приміських пасажирських перевезень. Пропонуються різні варіанти виходу з кризи. Один з них — спільно з місцевою владою та великими промисловими підприємствами зайнятися цим видом транспорту. Керівництво галузі не проти навіть передати ці вагони в підпорядкування згаданим компаньйонам. Зауважу лише, що гендиректор В. Козак для апробації нового формату свята поїхав у свій рідний край — на Донецьку магістраль.

Володимир ПІДВИСОЦЬКИЙ.