Шановні друзі!

Сердечно вітаю Вас з професійним святом — Днем працівника соціальної сфери.

За роки незалежності в Україні вже зроблено впевнені кроки у закладенні надійних економічних та правових основ для реалізації ефективної соціальної політики, перетворення її не на словах, а на ділі на справжній державний пріоритет, надійного забезпечення гарантованих Конституцією України невід’ємних прав громадян у сфері праці, пенсій, підвищенні добробуту та поліпшенні соціального захисту. Це особливо важливо саме сьогодні, коли власні суспільні проблеми посилюються і серйозними глобальними викликами: постійним зростанням цін на паливно-енергетичні ресурси, погіршенням світової екологічної ситуації, демографічними ускладненнями.

Провідна роль у вирішенні цих актуальних завдань належить саме соціальним працівникам, хто чи не щодня має справу з кричущими людськими негараздами, від чиєї високої професійності, фахової надійності та просто чуйності і доброти залежить громадянський настрій насамперед тих, кому найважче живеться на цьому світі і перед ким з різних причин завинило суспільство: самотніх та інвалідів, малозабезпечених та безпритульних, людей, які опинилися в скрутних життєвих обставинах.

Верховна Рада України завжди надавала і надає питанням соціального захисту населення пріоритетного значення, послідовно і наполегливо удосконалює відповідну законодавчу базу, ставить високі цілі у цій важливій справі на майбутнє, орієнтуючись на досягнення норм і стандартів розвинених країн світу.

Щиро бажаю усім Вам, дорогі працівники соціальної сфери, міцного здоров’я, добра і щастя, нових успіхів і здобутків у Вашій благородній справі в ім’я людей і України.

Голова Верховної Ради України Олександр МОРОЗ.

***

Шановні працівники соціальної сфери, колеги!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята — Дня працівника соціальної сфери України.

Висловлюю глибоку шану й велику подяку тим, хто своєю самовідданою, наполегливою, високопрофесійною працею сприяє реалізації державної соціальної політики. Вірю, що ваша праця, наповнена глибоким гуманізмом та милосердям, увінчається новими вагомими здобутками.

Сердечно бажаю успіхів і натхнення у вашій відповідальній та благородній справі. Міцного здоров’я, щастя, добра і злагоди вам і вашим родинам.

Вірю, що спільними зусиллями ми забезпечимо в Україні високі соціальні стандарти.

З глибокою повагою, Іван БОНДАРЧУК, голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці.