Серед удостоєних звання «Заслужений працівник соціальної сфери України» — заступник голови Київської обласної держадміністрації Валерій Кондрук.

Він обіймає цю посаду близько двох років й опікується саме питаннями соціально-гуманітарної політики. За цей час Київщина стала лідером в реалізації таких складних, але вкрай необхідних людям програм, як сімейна медицина, освіта на селі та захист прав дітей. Хоча, звичайно, цим сфера діяльності Валерія Петровича не вичерпується.

— Часто соціально-гуманітарну політику називають найбільш копіткою і найменш вдячною, — розповідає Валерій Кондрук. — Бо, як правило, вона напряму пов’язана із суто життєвими, побутовими проблемами людей, де негаразди надто очевидні. Тому люди так гостро на них реагують. А загалом в соціальній сфері півтора десятка напрямів. Це, окрім уже згаданого, зарплати і пенсії, працевлаштування і сімейно-молодіжні питання, санітарно-епідеміологічна обстановка в області, Чорнобильська проблематика, сільський спорт... Що може бути більш неспокійним, копітким, нервовим!?

Можете уявити лише, як непросто було відкривати в селах Київщини замість занедбаних лікарень і фельдшерсько-акушерських пунктів амбулаторії сімейної медицини. З усіх таких діючих в Україні більш як половина на Київщині. Або оптимізація закладів освіти на селі, щоб уберегти від розвалу мережу шкіл в області. І тут неймовірно складно було домогтися результатів. Так само, як і в надзвичайно делікатній справі захисту дітей-сиріт, де вдалося впровадити ефективні програми, зокрема міжнародні.

Головне, що наші зусилля активно підтримує і спрямовує голова Київської облдержадміністрації Віра Ульянченко, яка всю роботу оцінює насамперед через соціальну призму. Будь-яке починання в області цінне тільки тим, що воно дасть для добробуту, здоров’я, щастя конкретної людини.

Тож сотні працівників соціальної сфери Київщини вбачають головний сенс своєї роботи в її людяності.