Час матчу перенесено

Футбол. Післязавтра в Києві відбудеться матч фаворитів чемпіонату країни. «Динамо» прийматиме «Шахтар». Спершу передбачалося, що зустріч розпочнеться о 19.00. Але, за обопільною згодою клубів, початок вирішено перенести на 18.00. Місце зустрічі, як і раніше, — динамівська арена імені Валерія Лобановського.

Вітаємо Павла Яковенка!

У першому російському дивізіоні відбувся матч, який вирішив долю однієї з двох путівок до Прем’єр-ліги. У Хабаровську місцева команда «СКА-Енергія» приймала «Кубань» і програла — 1:3. Як відомо, клуб із Краснодара очолює українець Павло Яковенко. Його колектив набрав 97 очок і став недосяжним для «Уралу», який іде на третьому місці.

Лише результати

Кубок УЄФА. Груповий раунд. 2 листопада. «Рейнджерс» (Шотландія) — «Маккабі» (Ізраїль, Хайфа). 2:0. «Партизан» (Сербія) — «Ліворно» (Італія). 1:1. «Тоттенгем» (Англія) — «Брюгге» (Бельгія). 3:1. «Динамо» (Румунія) — «Бешикташ» (Туреччина). 2:1. «Брага» (Португалія) — «Слован» (Чехія). 4:0. «Грассхоппер» (Швейцарія) — АЗ (Нідерланди). 2:5. «Геренвен» (Нідерланди) — «Оденсе» (Данія). 0:2. «Ланс» (Франція) — «Осасуна» (Іспанія). 3:1. «Блекберн» (Англія) — «Базель» (Швейцарія). 3:0 (цей поєдинок обслуговував український арбітр, киянин Олег Орєхов). «Нансі» (Франція) — «Вісла» (Польща, Краків). 2:1. «Аякс» (Нідерланди) — «Аустрія» (Австрія, Відень). 3:0. «Варегем» (Бельгія) — «Спарта» (Чехія). 3:1. «Хапоель» (Ізраїль, Тель-Авів) — «Рапід» (Румунія). 2:2, «Млада» (Чехія) — «Панатінаїкос» (Греція). 0:1. «Палермо» (Італія) — «Ньюкасл» (Англія). 0:1. «Сельта» (Іспанія) — «Айнтрахт» (Німеччина, Франкфурт-на-Майні). 1:1.

За вчинки слід відповідати

Ми вже повідомляли про інцидент, що стався в Черкасах під час матчу чемпіонату країни з футболу серед команд вузів. Нагадаємо, що тренер колективу «Техуніверситет» з Кіровограда Геннадій Махно наказав своїм підопічним не продовжувати зустріч проти місцевого «Рятівника».

На черговому засіданні бюро студентської футбольної ліги України (СФЛУ) заслухали всіх причетних до того прикрого випадку. І ухвалили таке рішення: рахунок зустрічі, який було зафіксовано після першої половини матчу (2:1 на користь команди «Рятівник»), вважати остаточним. Іншими словами, «Техуніверситет» покарано поразкою, а черкащанам додано три очки в турнірній таблиці.

Бюро СФЛУ звернулося з клопотанням до керівництва Технічного університету для визначення покарання Геннадію Махну, який є працівником кафедри фізичного виховання цього вузу. І про вжиті заходи повідомити СФЛУ. До речі, пан Махно сам є діючим професіональним арбітром.

На прохання керівництва ліги комітет арбітрів ФФУ (голова Віктор Дердо був присутній на засіданні бюро) має оцінити арбітраж і факт запізнення на згадану зустріч арбітра Сергія Павлова.

Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.