Бензин подешевшає. Після стимулювання...

Кабінет Міністрів і компанії, що працюють на ринку нафти і нафтопродуктів України, домовилися про зниження цін на бензин. З 12 листопада А-95 коштуватиме 3,65 гривні за один літр, а дизпаливо до 3,6 гривні. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв. Він пояснив, що зниження цін пов’язане з ініціативою Кабміну зі стимулювання роботи українських нафтопереробних заводів, а також збільшенням обсягів переробки нафти і збільшенням обсягу випуску готової продукції українськими НПЗ і зниженням цін на нафтопродукти на світовому ринку.

Тим часом експерти паливного ринку ще на початку жовтня прогнозували, що після зниження світових цін на нафту реальна вартість А-95 буде 3,6 грн.

Газопостачання підприємств під загрозою

Кілька промислових підприємств Східного регіону звернулися з листом до міністра палива та енергетики України Юрія Бойка з вимогою терміново врегулювати ситуацію з виділенням лімітів природного газу на листопад. Про це йдеться у зверненні промпідприємств. Також у документі сказано, що відповідно до чинних в Україні порядків, відсутність лімітів споживання природного газу на поточний місяць призводить до фактичного припинення газопостачання підприємства. Промислові підприємства звертають увагу міністра палива та енергетики на можливі екологічні, економічні та соціальні наслідки і вимагають не допустити зупинки або обмеження газопостачання підприємств. Ну а в разі чого, промисловці відстоюватимуть свої права та інтереси в суді.