Під час розгляду проекту держбюджету-2007 позиції політичних сил, представлених у Верховній Раді, щодо цього документа не зміняться. Таку думку висловив на прес-конференції Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк. Він зауважив, що, з одного боку, через підготовку бюджету в стані цейтноту не було вчасно роздано депутатам порівняльні таблиці. Але, з другого, незалежно від того, коли саме розглядатимуть бюджет, кількість голосів у сесійній залі, що може бути віддана за цей законопроект, істотно не зміниться. Водночас А. Мартинюк зазначив, що і в парламентської коаліції є багато зауважень до проекту бюджету, оскільки його готували два уряди. Однак коаліція наполягає на схваленні головного фінансового плану в першому читанні.

Перший заступник Голови Верховної Ради також спрогнозував, що цього тижня парламент ухвалить низку законів стосовно СОТ, які не викликають багато заперечень серед народних обранців. Щоправда, А. Мартинюк наголосив, що більшість законопроектів стосовно СОТ, які нині подано до Верховної Ради від імені Президента України, один до одного повторюють законопроекти півторарічної давності, подані ще урядом Юлії Тимошенко і не підтримані парламентом. Тому, за словами А. Мартинюка, уряд має намір внести частину власних альтернативних законо-проектів, зокрема щодо сільського господарства та металобрухту. Адам Мартинюк наголосив на потребі відстоювати права вітчизняних товаровиробників.

Перший заступник глави парламенту також повідомив, що в четвер парламент має намір створити тимчасову спеціальну комісію, якій буде доручено опрацювати закони про Кабінет Міністрів, Президента України, всеукраїнський та місцеві референдуми тощо. Адже, скажімо, законопроекти про Кабмін, які нині перебувають на розгляді у Верховній Раді — авторства Президента України та Кабміну, взаємовиключають один одного.

Адам Мартинюк також висловив переконання, що Верховна Рада розв’яже проблему з міністрами, котрі подали заяви про відставку, не очікуючи другого етапу з’їзду «Нашої України».