Політреформа без ревізії

Сьогодні Україна перебуває на особливому етапі свого розвитку — реформування системи влади, наголосив Голова Верховної Ради України Олександр Мороз під час вчорашньої зустрічі з учасниками програми «Помічник Голови Комітету Верховної Ради України» (інтернами), яка здійснюється у рамках сприяння парламенту України.

Глава парламенту переконаний, що ревізії політреформи не буде. «Я вірю, ми не допустимо ревізії політреформи. Ми зробимо владу залежною від людей, —заявив він. — Якщо влада буде підконтрольною, не буде чиновницького свавілля, яке є зараз».

Олександр Мороз привітав учасників програми, які починають своє стажування в парламенті, і висловив сподівання, що ця робота принесе користь їм особисто і Верховній Раді України. Він закликав сміливо брати на себе відповідальність за прийняття рішень і відстоювати свою точку зору, а також вивчати європейський досвід з огляду на європейські перспективи України.

Учасників програми також привітав керівник апарату Верховної Ради України Валентин Зайчук і закликав здобувати нові знання.

День депутата допоміг

Дещо нетрадиційно пройшов черговий день депутата Волинської обласної ради. Минулої п’ятниці народні обранці відвідали два із трьох санаторіїв Волині — «Пролісок» і «Лісову пісню», які є обласною комунальною власністю. Побачене приємно здивувало гостей. Усюди чисто, безліч різних процедур, у палатах тепло і затишно.

Останніми роками в санаторіях «Пролісок» і «Лісова пісня», які очолюють Валентина Касарда і Віктор Карпук, багато зроблено для їх розвитку. Однак і проблеми є. Насамперед бракує власних коштів для зміцнення матеріальної бази, впровадження нових технологій оздоровлення і реабілітації. А йти на різке подорожчання путівок у санаторіях не хочуть. Не такі багаті у нас люди. І за нинішніх цін зараз багато хто відмовляє собі в санаторному лікуванні. Тож при великій кількості потенційних клієнтів в осінньо-зимовий період чимало ліжок в обох оздоровницях пустує.

День депутата допоміг краще пізнати проблеми оздоровчих закладів, вивчити можливості їх подальшого розвитку напередодні розгляду бюджету на 2007 рік — такою була спільна думка його учасників.

Микола ЯКИМЕНКО.

Волинська область.

Усі кандидати — самовисуванці

26 листопада у Полтаві вдруге цього року обиратимуть міського голову. Наразі про своє бажання посісти вакантне крісло заявили 13 претендентів. Однак міська виборча комісія зареєструвала тільки 12 кандидатів.

Серед них — виконувач обов’язків міського голови Андрій Матковський, журналіст і колишній народний депутат Олександр Кулик, голова Київської в м. Полтаві районної ради Віктор Животенко, якого й нині вважають фаворитом виборів. За міське крісло змагатимуться військовий пенсіонер, банкір, бізнесмен, адвокат, доцент... Усі претенденти — самовисуванці. Хоча деякі політичні сили вже заявляють про підтримку того чи того кандидата. Скажімо, Віктора Животенка підтримали і Партія регіонів, і Народний рух України.

Віталій СКОБЕЛЬСЬКИЙ.

Полтава.