Суспільству потрібна широка коаліція

Політична ситуація в Україні і надалі буде стабільною і прогнозованою. Коаліція існуватиме або в цьому складі, або в розширеному. Парламент і уряд працюватимуть п’ять років. Таке переконання висловив Голова Верховної Ради Олександр Мороз на вчорашній зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Яцеком Ключковським. Під час зустрічі було обговорено питання двосторонньої співпраці, зокрема, її парламентська складова.

Аналізуючи на прохання Посла політичну ситуацію в Україні, Олександр Мороз заявив, що суспільству потрібна широка коаліція. Глава парламенту висловив сумнів стосовно доцільності виходу міністрів-«нашоукраїнців» зі складу уряду і додав, що залишається прихильником входження «Нашої України» до складу парламентської коаліції.

Пан Посол звернувся до Голови Верховної Ради України із проханням прискорити активізацію роботи тристоронньої україно-литовсько-польської парламентської асамблеї та двосторонньої україно-польської парламентської асамблеї. Пан Ключковський поінформував про те, що в листопаді у Києві перебуватиме співголова україно-польської парламентської асамблеї. Під час зустрічі було досягнуто домовленості про зустріч співголови цієї асамблеї з польської сторони із керівництвом Верховної Ради України.

Посол запросив Олександра Мороза відвідати з офіційним візитом Польщу в зручний для нього час.

Надійний партнер для інвесторів

Ми можемо бути надійними партнерами для інвесторів, наголосив Голова Верховної Ради України Олександр Мороз на зустрічі з Генеральним секретарем Міжнародної торгової палати Гі Себбаном. Україна, економічна ситуація в якій розвивається стабільно, є дуже цікавим об’єктом для діяльності МТП, переконаний глава парламенту.

«Міжнародна торгова палата сприяє налагодженню довіри між партнерами. Ми зацікавлені у співпраці з Міжнародною торговою палатою і розраховуємо, що ваше представництво в Україні надає вам об’єктивний аналіз економічної ситуації», — зазначив Олександр Мороз.

Нині в нашій країні, за словами Г. Себбана, здійснено багато реформ і відповідно до аналізу, проведеного фахівцями Міжнародної торгової палати, «це позитивна еволюція у правильному напрямку». Олександр Мороз нагадав, що Україну визнано державою з ринковою економікою, і поінформував гостя про законодавче забезпечення вступу України до Світової організації торгівлі. Водночас Голова Верховної Ради висловив сподівання, що до початку наступного року питання про вступ до СОТ для України буде вирішено позитивно. І це сприятиме проведенню переговорів про створення зони вільної торгівлі з Європейським союзом.

У свою чергу, Генеральний секретар Міжнародної торгової палати висловив сподівання, що Україна стане членом СОТ.