Cинхронізація вступу до СОТ України та Росії повинна полягати не в часових вимірах, а у захисті власних ринків, зокрема сільськогосподарської продукції. Про це заявив в інтерв’ю журналістам глава парламенту Олександр Мороз. «Не треба влаштовувати змагань, треба щоб кожен займався своїми справами», — сказав він. Голова Верховної Ради зазначив, що у СОТ є власні загальні стандарти, а тому саме вони мають вести до синхронізації.

О. Мороз також висловив думку, що скасування політреформи нині прагнуть лише авантюристи. «Ми сьогодні повинні довести до завершення політичну реформу, щоб гарантувати баланс влади, щоб не було домінування однієї гілки влади над іншою, а потім продовжити її на місцевому рівні», — вважає Голова Верховної Ради. Він також наголосив: доки не буде системи управління, яка адекватна європейським методам, не буде і позитивних змін в економіці, політичному житті, соціальній сфері, захисті прав і свобод людини.

Що стосується парламентської коаліції, то глава парламенту переконаний: «Нашій Україні» варто якнайшвидше визначитися і таки долучитися до неї. «Для самої держави, для суспільства, для справи і для «Нашої України» ефективніше, вигідніше було б увійти зараз до коаліції і працювати спільно, беручи відповідальність за результат», — сказав О. Мороз, відповідаючи на запитання «Голосу України». Він вважає, що внутрішні проблеми, які нині виникли в «НУ», ця політична сила в змозі вирішити самостійно. А один із напрямів розв’язання цих проблем — реалізація потенціалу «своїх» людей у структурах влади, а отже, і входження до коаліції. Водночас Голова Верховної Ради спрогнозував, що переформатування парламентської коаліції не буде — фракція Компартії не вийде з коаліції.