Мішель Платіні має перемогти Леннарта Йоханссона на виборах на посаду президента УЕФА, які відбудеться в січні наступного року. Такий результат опитування, проведеного журналом «Франс футбол».

Дослідження показали, що відомий у минулому французький футболіст набрав би 51,9 відсотка голосів. А шанси переобрання для 77-річного шведа Йоханссона, який обіймає цю посаду з 1990 року, становлять 34,6 відсотка. Близько 13,5 відсотка ще не визначилися з власною позицією.

До речі, право обирати мають 52 президенти футбольних федерацій країн, які входять до УЕФА. Вибори відбудуться 27 січня 2007 року.

51-річний Платіні, якщо його оберуть, прагнутиме реформувати Лігу чемпіонів. А конкретніше: планує обмежити участь команд із найсильніших чемпіонатів до трьох. Нині Італію, Англію та Іспанію представляють по чотири клуби.

— Чотири учасники — то занадто. Зменшення кількості команд буде корисне і для вболівальників, і для телетрансляцій, — стверджує пан Платіні, який оце тепер проводить кампанію під гаслом об’єднання футболу.

Француз також має намір серйозно боротися з расизмом, нелегальними тоталізаторами та корумпованими футбольними агентами. Платіні не погоджується, щоб судді під час матчів користувалися відеоповторами.